Το σχέδιο της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό -ΦΩΤΟ

Το σχέδιο της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό -ΦΩΤΟ

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται το σχέδιο συμπερασμάτων που πρόκειται να υπογράψουν απόψε οι 28 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το πέρας της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό .

Το εν λόγω έγγραφο δημοσίευσε το real.gr και μεταξύ άλλων αναφέρεται στο κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας για πρόσφυγες και μετανάστες και την έναρξη των συνόρων από τη Frontex και στην ελληνική πλευρά στην περιοχή της Ειδομένης.

«Irregular flows of migrants along the Western Balkans route are coming to an end; this route is now closed», αναφέρει το κείμενο.

Επίσης στο σχέδιο προβλέπεται η άμεση έναρξη επαναπροώθησης στην Τουρκία εντός 48 ωρών από τη στιγμή άφιξής τους σε ελληνικό έδαφος όλων των μεταναστών που δεν προστατεύονται από το καθεστώς του πρόσφυγα, ενώ η Ελλάδα καλείται να φροντίσει για την άμεση στέγαση τουλάχιστον 50.000 προσφύγων (εφαρμογή της συμφωνίας της 25ης Οκτωβρίου).

Ακόμη αναφέρεται ότι οι πρόσφυγες που έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα παραμένουν εδώ μέχρι να προωθηθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Δείτε το σχέδιο της Συνόδου Κορυφής ΕΔΩ

 Σχόλια