Το συμβολικό δώρο του Τσίπρα στον Μπαν Κι Μουν – ΒΙΝΤΕΟ

Το συμβολικό δώρο του Τσίπρα στον Μπαν Κι Μουν – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα δώρο συμβολικού χαρακτήρα δέχτηκε ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι ένα εργαλείο ζωής», είπε ο κ. Τσίπρας, πριν του παρουσιάσει το δώρο, ενώ πρόσθεσε ότι του το δίνει με την ευχή να διατηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που έχει μειώσει τις προσφυγικές ροές «και να μην χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιηθεί από απροστάτευτους ανθρώπους, έρμαια των δουλεμπορικών δικτύων, για να σωθεί η ζωή τους».

Μόλις ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το πορτοκαλί σωσίβιο στον Μπαν κι Μουν, ο γγ του ΟΗΕ χαμογελώντας το φόρεσε. «Είναι ένα σημαντικό δώρο. Το χρειάζομαι. Πολλοί άλλοι πιθανόν να το χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε, ενώ αποκάλυψε ότι δεν ξέρει κολύμπι.

«Η Ελλάδα είναι άξια θαυμασμού, αλλά και μεγαλύτερης υποστήριξης από τη διεθνή κοινότητα, δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού», υπογράμμισε ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο γγ του ΟΗΕ εν όψει και της επίσκεψής του στη Λέσβο εξέφρασε τη μεγάλη του οδύνη για τους θανάτους προσφύγων στη Μεσόγειο.

«Χρειάζεται να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Να γίνει μεγαλύτερη κατανομή της ευθύνης» τόνισε.

Ο Μπαν Κι Μουν ευχαρίστησε, επίσης, τους δημάρχους, το Λιμενικό, τις ΜΚΟ και τους εθελοντές για την βοήθεια και την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες.

Συζητήσαμε για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, που αποτελούν ευρωπαϊκή και διεθνή πρόκληση και αντιμετωπίζεται με συνεκτική πολιτική βασιζόμενη στην αλληλεγγύη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις του με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Διαβάστε επίσης:

O Tσίπρας λύνει τον «γόρδιο δεσμό» με απλή αναλογικήΣχόλια