Το σοκάκι του φιλιού φέρνει… την ευτυχία! (pics)

Το σοκάκι του φιλιού φέρνει… την ευτυχία! (pics)

Το «El Callejon del Beso» αποτελεί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τον εορτασμό της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Η μαγευτική μεξικανική πόλη της Guanajuato, μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από παραμύθι.

Ζευγάρια ταξιδεύουν στην γραφική πόλη για μια ρομαντική διαμονή με επίκεντρο το «σοκάκι του φιλιού».  Μια τραγική ιστορία όμως κρύβεται πίσω από το σοκάκι του φιλιού, του Carlos και της Ana.

Η Ana προερχόταν από μια εύπορη οικογένεια Ισπανών που ζούσαν στο σπίτι στο σοκάκι. Ο Carlos ήταν ένας φτωχός μεταλλωρύχος που εργαζόταν στα μεταλλεία της περιοχής. Ένα βράδυ, ο πατέρας της Ana «τσάκωσε» το ζευγάρι την ώρα που αντάλλασσε ένα φιλί, στο σοκάκι ανάμεσα στα δυο αντικρυστά μπαλκόνια. Ο άντρας, νευριασμένος προειδοποίησε την κόρη του ότι αν γινόταν το ίδιο πράγμα και το επόμενο βράδυ, τότε θα τη σκότωνε.

Το επόμενο βράδυ, το ζευγάρι αγνόησε την αυστηρή προειδοποίηση και φιλήθηκε ξανά, γεγονός που έγινε αντιληπτό από τον πατέρα ο οποίος δε δίστασε να μαχαιρώσει την ίδια του την κόρη.

ste

Σε μερικές εκδοχές της ιστορίας, ο Carlos υπερασπίζεται την αγαπημένη του, πηδώντας μπροστά από εκείνη για να την προστατέψει όχι όμως με καλή κατάληξη.

Στις μέρες μας, τα ζευγάρια περνούν μέσα από το σοκάκι για να «κλέψουν» ένα φιλί, σαν εκείνο της Ana και του Carlos όπου το πνεύμα του ερωτευμένου μεταλλωρύχου θα τους προστατεύει.

Αν δεν φιληθούν, τότε θα καταραστούν να ζήσουν με κακή τύχη για 7 χρόνια. Αν όμως φιληθούν, τότε θα λάβουν 15 χρόνια καλοτυχίας, λένε οι γνώστες της ιστορίας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην Gallery του Newsbomb

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια