Το Travel app θα είναι ο καλύτερος σύντροφος στα ταξίδια σας!

Το Travel app θα είναι ο καλύτερος σύντροφος στα ταξίδια σας!

Μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα βοηθά τους ταξιδιώτες να λύνουν κάθε δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν, δημιούργησε το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή.

Το Travel app, όπως ονομάζεται η εφαρμογή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, είναι ο απαραίτητος σύντροφος κάθε ταξιδιώτη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στην Ισλανδία και τη Νορβηγία. Εκτός από τα ταξίδια για διακοπές, η εφαρμογή είναι επίσης πολύ χρήσιμη και για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, καθώς και για όσους φοιτούν στο εξωτερικό.

Το Travel App παρέχει νομικές πληροφορίες σε 25 ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι καταναλωτές μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους για καταναλωτικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν όπως, για παράδειγμα, θέματα που αφορούν την αγορά ελαττωματικών προϊόντων, ματαίωσης ή καθυστέρησης μιας πτήσης ή προβλήματα με την ενοικίαση αυτοκινήτων.

Στις κατηγορίες του, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για λιανικές αγορές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, διαμονή σε ξενοδοχείο, ιατρική περίθαλψη, αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, ταξίδια με λεωφορεία και πλοία. Υπάρχουν επίσης κάποιες συμβουλές σχετικά με το διαδίκτυο και χρήση κινητού τηλεφώνου στο εξωτερικό.

Επιπλέον στην εφαρμογή, ο καταναλωτής μπορεί να βρει τηλεφωνικούς αριθμούς και στοιχεία επικοινωνίας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή και των πρεσβειών.

Σημειώνεται τέλος ότι η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν, και λειτουργεί και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές με λειτουργικά συστήματα iOS, Android και Microsoft Windows.Σχόλια