Το «βαπόρι απ’ την Περσία» πάει προς την Ιταλία και μάλιστα… νόμιμα !

Το «βαπόρι απ’ την Περσία» πάει προς την Ιταλία και μάλιστα… νόμιμα !

Στη νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης προχωρά η Ιταλία, μετά από την υπογραφή 218 συνολικά βουλευτών κάτω από το σχετικό προσχέδιο νόμου που αφορά την κατανάλωση, παραγωγή αλλά και την πώληση της ως τώρα απαγορευμένης ουσίας.

Σύμφωνα με τη «L’ Espresso», η διακομματική επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο κείμενο το οποίο ωστόσο θέτει και κάποιες σαφείς προϋποθέσεις και περιορισμούς όπως πχ. πως θα επιτρέπεται στους Ιταλούς να καλλιεργήσουν ινδική κάνναβη στο σπίτι τους ως μέλη ειδικών ομάδων με την ονομασία «Cannabis Club».

Επίσης θα μπορούν να συνεταιρίζονται μέχρι 50 ιδιώτες για να καλλιεργούν και μετά να μοιράζονται το φυτικό προϊόν.Απαγορεύεται όμως να πουλήσουν το προϊόν στο ευρύ κοινό.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το προσχέδιο νόμου καθιστά την παραγωγή κάνναβης ελεγχόμενη από το Ιταλικό κράτος, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα ρυθμίζει την πώληση των αδειών για την παραγωγή και την διανομή κάνναβης.

Παρόλο που υπάρχουν αντιδράσεις, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 60% των κατοίκων της Ιταλίας είναι υπέρ της απελευθέρωσης της ινδικής κάνναβης.Σχόλια