Τον Μ. Χρυσοχοΐδη προτείνει για υπερυπουργό για το προσφυγικό ο Θεοδωράκης

Τον Μ. Χρυσοχοΐδη προτείνει για υπερυπουργό για το προσφυγικό ο Θεοδωράκης

Αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, και προτείνοντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη θέση του υπερ-υπουργού για το προσφυγικό.

«Δυστυχώς, η προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα μάς στοιχίζει και σε χρόνο και σε χρήμα. Όταν αρχίζει η κουβέντα για το προσφυγικό και δεν έχεις σαφή σχέση και επαφή με την πραγματικότητα, βασανίζεσαι για πολύ ώρα μέχρι να φτάσεις στο ρεαλισμό», είπε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ προσέθεσε ότι πρέπει να διαχωριστούν οι πρόσφυγες από τους μετανάστες. «Να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες αλλά να μη δεχόμαστε τους μετανάστες όλου του κόσμου», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση για το τι περιμένει από τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό / μεταναστευτικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι δεν ελπίζει στο καλύτερο σενάριο. «Αναμένουμε τις επαφές στη σύνοδο κορυφής με τους Τούρκους και ελπίζουμε ότι επιτέλους θα αποδεχτούν ότι όσοι έρχονται από τις ακτές τους και δεν αιτούνται άσυλο, θα πρέπει να επιστρέφουν αμέσως πίσω», σημείωσε.

Ερωτώμενος για το πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει το ρόλο του υπερ-υπουργού για το προσφυγικό ανέφερε: «Το πρόσωπο αυτό θα μπορούσε να ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά δεν έφτασα να προτείνω το όνομα γιατί αξία έχει να αποδεχτεί πρώτα ο πρωθυπουργός την ανάγκη».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ανταποκριθεί το Ποτάμι στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε: «Δεν υπάρχει ένωση του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι. Αυτό που υπάρχει, και είναι αναγκαίο, είναι ο διάλογος που καλούμαστε να κάνουμε όλες οι δυνάμεις του Κέντρου για την αντιμετώπιση μικρών ή μεγάλων ζητημάτων. Είναι η πρότασή μου για το Κοινοβούλιο του Κέντρου. Να βρεθούν όλοι οι άνθρωποι και οι μικρές κινήσεις, οι οποίοι να συζητήσουν για τα προβλήματα της χώρας και να δουν μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η συνεργασία. Μπορεί να φτάσει σ’ ένα εκλογικό μέτωπο; Μπορεί να φτάσει σε μια εκλογή από τη βάση; Να φτάσει, δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Αλλά αυτό δε θα το αποφασίσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού. Δε μας ενδιαφέρει να ενώσουμε τους μηχανισμούς μας, να νιώσουμε ασφαλείς σε μια λογική επανεκλογής».Σχόλια