Τον θυμάστε το Νίκο Χορταρέα? Χειροτονείται και θα λέγεται πατήρ Κυπριανός

Τον θυμάστε το Νίκο Χορταρέα? Χειροτονείται και θα λέγεται πατήρ Κυπριανός

Ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας που στο παρελθόν έκανε πολλές εμφανίσεις και ασχολείτο με χαρτιά και άστρα, πρόκειται να χειροτονηθεί και πλέον θα φέρει το όνομα πατήρ Κυπριανός.

Αναμένεται να χειροτονηθεί μέσα στον Ιούλιο ή στα μέσα Αυγούστου στην Μητρόπολη Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος ο Νίκος Χορταρέας μιλώντας σε κανάλι δήλωσε: «Δεν χειροτονήθηκα ακόμα αλλά προετοιμάζομαι είναι αλήθεια. Η χειροτονία μου θα γίνει μέχρι τέλος του Ιουλίου ή το πολύ μέχρι τον 15αύγουστο».

Λέγεται πώς η χειροτονία του έγινε πριν από ένα μήνα στην γιορτή της Αναλήψεως.

Σας παραθέτουμε τη φωτογραφία από το Tlife.gr.

patir-nikos-xortareas

Αν και δεν είναι σαφές κατά πόσο η επιλογή του νέου ονόματός του είναι τυχαία ή όχι, όπως διαβάσαμε, σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση ο Άγιος Κυπριανός είναι ο ‘Αγιος στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί που θεωρούν ότι έχουν «χτυπηθεί» από τη μαγεία.

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, ο Αγιος Κυπριανός, όταν ήταν νέος έζησε έντονη ζωή, υπήρξε ειδωλολάτρης και ασχολήθηκε με τη μαγεία, που στην περιοχή της Καρχηδόνας την εποχή του ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη. Μάλιστα ήταν γνωστός μάγος στην περιοχή, ενώ μετέβη και στην Αντιόχεια, που ήταν το πολιτιστικό κέντρο της εποχής, συνεχίζοντας και διευρύνοντας την τέχνη της μαγείας.

Να υπενθυμίσουμε πως το 2014, ο Νίκος Χορταρέας είχε μπλεξίματα με το ΣΔΟΕ, καθώς φερόταν σύμφωνα με δημοσιεύματα να μην έχει δηλώσει καταθέσεις ύψους 710.000 ευρώ.

Ο μελλοντολόγος από το 2011 και έπειτα είχε σταματήσει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και έχει αποτραβηχτεί στη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι ο πρώτος ‘διάσημος’ που φέρεται να αφιερώνεται στη θρησκεία και την εκκλησία, πλείστοι είναι δε οι λόγοι ανά περίσταση, εμείς να ευχηθούμε να τον βοηθήσει.

Σχόλια