Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός μετά από επείγουσα πρόσκληση Γιούνκερ

Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός μετά από επείγουσα πρόσκληση Γιούνκερ

Νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους των Θεσμών θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός την Τετάρτη, μία ημέρα πριν τη νέα Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου MNI, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στην βελγική πρωτεύουσα αύριο προκειμένου να έχουν συνομιλίες. Φαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις είναι οριακές και οι αντιρρήσεις που έχει το ΔΝΤ απειλούν να βάλουν φωτιά στις διαβουλεύσεις και να τορπιλίσουν τη συμφωνία.

Το ραντεβού επιβεβαίωσε και η κυβέρνηση με non paper στο οποίο αναφέρεται:

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί εκ νέου, αύριο Τετάρτη, προκειμένου το μεσημέρι να έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, Μ. Ντράγκι και Κρ. Λαγκάρντ.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις πηγές του MNI, στις Βρυξέλλες θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη, οι εκπρόσωποι των θεσμών, ήτοι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, η επικεφαλής της ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις στόχο έχουν να έχει υπάρξει η τελική συμφωνία την οποία θα εγκρίνει το Eurogroup που συνέρχεται αύριο στις Βρυξέλλες στις 20:00 ώρα Ελλάδος και εν συνεχεία, θα εγκρίνει η Σύνοδος Κορυφής που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στη βελγική πρωτεύουσα.Σχόλια