Διαγραφή Δαμαβολίτη από ΑΝΕΛ – Kαμμένος: «Έχουμε πόλεμο – Όποιος δεν αντέχει, φεύγει»

Διαγραφή Δαμαβολίτη από ΑΝΕΛ – Kαμμένος: «Έχουμε πόλεμο – Όποιος δεν αντέχει, φεύγει»

«Έχουμε πόλεμο και δεν κάνουμε εκπτώσεις. Όποιος δεν αντέχει στον πόλεμο φεύγει». Με αυτή τη δήλωση αντέδρασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος. στη διαφοροποίηση τριών βουλευτών του κόμματος του ως προς το δημοψήφισμα αλλά και την δήλωση του Ν. Μαυραγάννη ότι το δημοψήφισμα είναι νόθο.

Η δήλωση αυτή του κ. Καμένου έγινε κατά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από το Πεντάγωνο. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο, προκειμένου να ενημερωθεί από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου για την κατάσταση ασφάλειας, «σε μία δύσκολη στιγμή» όπως είπε ο κ. Καμμένος καλωσορίζοντάς τον στο υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Π. Καμμένος διαγράφει τον Κώστα Δαμαβολίτη, βουλευτή των ΑΝΕΛ στο Ηράκλειο.

Τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν υπέρ της Ευρώπης

Ακύρωση του δημοψηφίσμαστος ζήτησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, εκφράζοντας την πρόθεσή του – σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί – να ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ. Κόκκαλης είπε ότι δεν έχει εντολή από τους πολίτες για capital controls, ούτε για κούρεμα καταθέσεων. «Άκουσα τον κ. Σακελλαρίδη να διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει capital control, γι’ αυτό ψήφισα υπέρ του δημοψηφίσματος», ανέφερε.

Επίσης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει. «Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να ακυρώσει το δημοψήφισμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Μαυραγάννης από την πλευρά του δήλωσε: «Νόθο το δημοψήφισμα. Τα φρούρια πέφτουν όταν στηρίζονται σε δούρειους ίππους».

Κώστας Δαμβολίτης: «Την Κυριακή καλώ τον κόσμο να ψηφίσει «ναι»»

Σήμερα και ο Ηρακλειώτης βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Δαμαβολίτης διαφοροποιείται από το κόμμα του και δηλώνει πως θα ψηφίσει «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Όπως είπε ο βουλευτής στο Ράδιο 9,84, «η επιλογή είναι μεταξύ μιας συμφωνίας με μέτρα επώδυνα ή με ρήξη», επισημαίνοντας ότι ο κόσμος, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, δείχνει να είναι υπέρ της συμφωνίας.

«Το διά ταύτα, έτσι όπως αποτυπώνεται, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής», επισήμανε, λέγοντας ότι αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε«αυτό το περήφανο «όχι» και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά… αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε «όχι», τι ακριβώς θα κάνουμε;», είπε ο κ. Δαμαβολίτης, εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον.

«Είμαι υπέρ του «ναι»», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι «την Κυριακή καλώ τον κόσμο να ψηφίσει «ναι»».

Αργότερα, και ο Δημήτρης Καμμένος παρενέβη ζητώντας απόσυρση του δημοψηφίσματος και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, λέγοντας πως «η παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτα».

Σε ανακοίνωσή του, την οποία ο βουλευτής ανήρτησε και στο Twitter, ανέφερε πως μετά την τελευταία επιστολή του πρωθυπουργού για νέο πακέτο «δεν υφίσταται πλέον κανένα ζήτημα δημοψηφίσματος καθώς σε συνθήκες πόλωσης ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει πάνω σε μία πρόταση των θεσμών που η ίδια η κυβέρνηση την έχει αποδεχθεί ως βάση διαπραγμάτευσης».Σχόλια