ΤΩΡΑ: Πληροφορίες για ρωσική αεροπορική επιδρομή σε τουρκικό κομβόι (βίντεο)

ΤΩΡΑ: Πληροφορίες για ρωσική αεροπορική επιδρομή σε τουρκικό κομβόι (βίντεο)

Μια τουρκική οχηματοπομπή φέρεται χτυπήθηκε πριν από λίγη ώρα από αεροπορικά πυρά, σε συριακό έδαφος, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

1

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν ότι η επίθεση έγινε από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, μία μέρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και περισσότερους από 6 τραυματίες, ενώ φωτογραφίες και πλάνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν φορτηγά να φλέγονται.

2

esot

Η επίθεση έγινε κοντά στη βορειοδυτική συριακή πόλη Αζάζ, σε μικρή απόσταση από τα τουρκο-συριακά σύνορα, ενώ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, στόχος της επίθεσης ήταν 20 φορτηγά που μετέφεραν τσιμέντο και σίδερο από την Τουρκία, σε ένα δρομολόγιο ρουτίνας.

3

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν ένα χώρο στάθμευσης φορτηγών που κάνουν διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Οι ομάδες μας βοήθησαν να κατασβεστεί η πυρκαγιά… Τα φορτηγά δεν είναι ιδιοκτησίας μας και δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα εκείνων που εξαπέλυσαν τους βομβαρδισμούς», είπε ο Μουσταφά Οζμπέκ, στέλεχος του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Αρωγής (IHH) στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

4

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, η Τουρκία έχει κατηγορηθεί ότι μεταφέρει κρυφά όπλα στους τουρκομάνους αντικαθεστωτικούς αντάρτες που επιχειρούν στη βόρεια Συρία, και τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει στόχος της ρωσικής Αεροπορίας, καθώς πιστεύεται πως σκότωσαν έναν από τους δύο πιλότους του μαχητικού Su-24 που καταρρίφθηκε από τα τουρκικά F-16.Σχόλια