Τόσκας: Αποσυμφόρηση Ειδομένης και Πειραιά έως το Πάσχα

Τόσκας: Αποσυμφόρηση Ειδομένης και Πειραιά έως το Πάσχα

«Σε μία εβδομάδα, έχουμε θέσει ως όριο από την ερχόμενη Δευτέρα, να αρχίσει η αποσυμπίεση της κατάστασης στην Ειδομένη, να αποσύρουμε κόσμο και πιστεύουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της Ειδομένης μέχρι το Πάσχα θα έχει φύγει από την περιοχή», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

«Έχουν δίκιο οι διάφοροι φορείς στη Βόρεια Ελλάδα, και όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, που παραπονούνται γιατί τα τρένα χρειάζεται να παρακάμπτουν αυτή την γραμμή και να πηγαίνουν μέσω Βουλγαρίας, και αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

«Χθες ανοίξαμε τη γραμμή. Ξαναέκλεισε κάποιες φορές. Αυτή τη στιγμή είναι ανοικτή», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε: «Είμαστε σε συνεννόηση και προσπαθούμε να λύσουμε και αυτό το θέμα».

Στη συνέχεια ο κ. Τόσκας διαβεβαίωσε, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ότι τα τρένα στη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης θα περάσουν τονίζοντας ότι: «Αν όχι σήμερα, αύριο, μεθαύριο εγώ πιστεύω ότι η γραμμή θα είναι κανονικά σε κυκλοφορία».

Όσον αφορά στην κατάσταση στην Ειδομένη, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι: «Έχουμε αρχίσει από σήμερα να προετοιμάζουμε πρώην βιομηχανικούς χώρους, που υπάρχουν αρκετοί στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να υποδεχθούν αυτούς τους ανθρώπους. Οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή. Σε μία εβδομάδα, έχουμε θέσει ως όριο από την ερχόμενη Δευτέρα, να αρχίσει η αποσυμπίεση της κατάστασης στην Ειδομένη, να αποσύρουμε κόσμο και πιστεύουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της Ειδομένης μέχρι το Πάσχα θα έχει φύγει από την περιοχή. Το ίδιο και για τον Πειραιά»Σχόλια