Τουλάχιστον 12 τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε μπαράζ επιθέσεων από μαχητές του PKK

Τουλάχιστον 12 τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε μπαράζ επιθέσεων από μαχητές του PKK

Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά ακόμη τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση στη νοτιοανατολική επαρχία Σιίρτ, σύμφωνα με επίσημες στρατιωτικές πηγές. Η βόμβα εξερράγη σε αυτοκινητόδρομο και ενώ διερχόταν το στρατιωτικό όχημα μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα θύματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη της ενέργειας ωστόσο, ήδη εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας κάνουν λόγο για κούρδους μαχητές του PKK.

Θύματα όμως του τουρκικού στρατού υπήρξαν σήμερα και στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ, όταν τέσσερις στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από όπλα πολεμιστών της κουρδικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο κύμα βίας έρχεται εν μέσω μιας διετούς ανακωχής η οποία, όπως αποδεικνύεται δεν κατάφερε να τηρηθεί.30897475

Σε ξεχωριστό συμβάν, μετά από πυροβολισμούς που έπεσαν έξω από το ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη όπου στεγάζονται τα γραφεία του πρωθυπουργού, δυο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δυο χειροβομβίδες, ένα αυτόματο τυφέκιο, ένα πιστόλι και αρκετά πυρομαχικά.

 

_85069199_028614459-2

Σχόλια