Τουλάχιστον 27 οι νεκροί από το ναυάγιο κοντά στις τουρκικές ακτές

Τουλάχιστον 27 οι νεκροί από το ναυάγιο κοντά στις τουρκικές ακτές

Τουλάχιστον 27 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 11 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Αιγαίο, στις ακτές της δυτικής Τουρκίας, όταν ναυάγησε το πλεούμενο με το οποίο προσπαθούσαν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, ανακοίνωσε το τουρκικό Λιμενικό Σώμα. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 24 νεκρούς.

Σύμφωνα με το τουρκικό λιμενικό, η νέα τραγωδία σημειώθηκε καθώς ένα μικρό πλοίο με 40 επιβάτες έπλεε προς τη Λέσβο. Το πλεούμενο ναυάγησε στα ανοιχτά της πόλης Εντρέμιτ (Αδραμύττιο) της βορειοδυτικής επαρχίας Μπαλίκεσιρ.

Τέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται, παρά τις έρευνες που διεξάγουν πολλά πλοία κι ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η ομάδα των προσφύγων ακολούθησε αυτήν την πορεία για να παρακάμψει τις περιπόλους που κάνουν μέλη της στρατοχωροφυλακής κατά μήκος των ακτών.

Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε την ημέρα που η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, έκανε μια σύντομη επίσκεψη εργασίας στην Άγκυρα για να πιέσει την τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθεί η ροή προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.

Έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, η κ. Μέρκελ ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες θα ζητήσουν τη συμβολή του NATO, του οποίου είναι αμφότερες μέλη, για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση των τουρκικών ακτών.Σχόλια