Ηλεκτρισμένη η κατάσταση στα hot spot – Έβγαλαν μέχρι και μαχαίρι οι πρόσφυγες στην Ειδομένη

Ηλεκτρισμένη η κατάσταση στα hot spot – Έβγαλαν μέχρι και μαχαίρι οι πρόσφυγες στην Ειδομένη

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει ώρα με την ώρα η υπόθεση των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν καταλύσει αρκετά σημεία της χώρας, με την κατάσταση να φτάνει στο απροχώρητο, έπειτα από την χθεσινοβραδινή συμπλοκή των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά.

Ενδεικτικό της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί, είναι οι εικόνες ντροπής που δημοσίευσε το Associated Press από την Ειδομένη, τον καταυλισμό-κωμόπολη με σκηνές, των 11.000 προσφύγων.

Στις εν λόγω φωτογραφίες φαίνεται ένας άντρας να έχει βγάλει ακόμα και μαχαίρι και να κινείται απειλητικά εναντίον άλλου. Το περιστατικό συνέβη χθες, Τετάρτη, και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία του καβγά που οδήγησε τον άντρα να βγάλει μαχαίρι.

Οκτώ τραυματίες

Τουλάχιστον οκτώ ελαφρά τραυματίες είναι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα, ο χθεσινός απολογισμός της συμπλοκής μεταξύ νεαρών Αφγανών και Σύρων μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά. Η περιοχή από τις 10:30 περίπου το βράδυ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με πετροπόλεμο μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πύλη Ε-2 και επεκτάθηκαν στην Ε-1.

Από τις πέτρες έγινε θραύση υαλοπινάκων στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1, ενώ η περιοχή στον προαύλιο χώρο γέμισε από πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους.  Το πρωί η περιοχή καθαρίστηκε από συνεργεία του ΟΛΠ, ενώ στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν για προληπτικούς λόγους δυνάμεις των ΜΑΤ, στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμακίου των ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star 1» με 7 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη ενώ αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» από τα Δωδεκάνησα με 1 πρόσφυγα μόνο. Στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση οι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει τα 5.800 άτομα

Πως άρχισαν όλα

Σύμφωνα με αστυνομικές και λιμενικές πηγές, αλλά και με βάση μαρτυρίες προσφύγων, όλα άρχισαν στην πύλη Ε1 όταν Αφγανοί επιτέθηκαν σε γυναίκα από τη Συρία, άγνωστο με ποιες προθέσεις. Οι οικείοι της έτρεξαν να την υπερασπιστούν και τα πράγματα δεν άργησαν να βγουν εκτός ελέγχου.

Η περιοχή από τις 10:30 περίπου το βράδυ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με πετροπόλεμο μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πύλη Ε-2 και επεκτάθηκαν στην Ε-1.

https://www.youtube.com/watch?v=xq00YmgibYw

Αφγανοί παρενόχλησαν σύζυγο Σύρου 
Μία ομάδα Αφγανών μεταναστών παρενόχλησε μία γυναίκα από τη Συρία. Μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό από το σύζυγό της, εκείνος πήγε στους Αφγανούς να διαμαρτυρηθεί και τότε ξέσπασαν τα επεισόδια. Από τις πέτρες έγινε θραύση υαλοπινάκων στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1, ενώ η περιοχή στον προαύλιο χώρο γέμισε από πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους. Στο σημείο και ενώ η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο έφτασαν δυνάμεις του λιμενικού, της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, ωστόσο επειδή τα επεισόδια σημειώνονταν εντός του λιμανιού οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν είχαν δικαιοδοσία να επέμβουν.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=EW8kOwMUbdQ

Τι λέει το Λιμενικό

Ο κ. Λαγκαδιανός, μιλώντας στο mega, είπε ότι η επέμβαση των λιμενικών ήταν άμεση και στον πυρήνα των επεισοδίων ενώ τα επεισόδια τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο γύρω στα μεσάνυχτα.

Πρόσθεσε ότι έγιναν προληπτικές περιπολίες όλη τη νύχτα και πως μέλημα του Λιμενικού ήταν η προστασία των αδύναμων ομάδων.

Τι λέει το Λιμενικό για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια μεταξύ μεταναστών στον Πειραιά

 Σχόλια