Τουρκία: Απαγόρευση εισόδου και σε Ρώσο δημοσιογράφο

Τουρκία: Απαγόρευση εισόδου και σε Ρώσο δημοσιογράφο

Ότι οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε έναν δημοσιογράφο – στέλεχος του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, γνωστοποίησε σήμερα ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της υπηρεσίας του Sputnik στην τουρκική γλώσσα, Μαχίρ Μποζτεπέ, ο οποίος μιλώντας στο Reuters είπε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας δεν επετράπη η είσοδος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στον Τουράλ Κερίμοφ, τον επικεφαλής του γραφείου του ρωσικού πρακτορείου στην Τουρκία, και ότι η δημοσιογραφική του ταυτότητα και η άδεια παραμονής του στην Τουρκία κατασχέθηκαν.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ο Κερίμοφ δήλωσε ότι αναμένει μια επίσημη εξήγηση από την Τουρκία. «Ενδιαφέρομαι πολύ να μάθω τι είδους εξηγήσεις θα δοθούν στη διπλωματική μας αντιπροσωπεία από τις τουρκικές αρχές για τους λόγους που συνέβη όλο αυτό» είπε ο Κερίμοφ στο Sputnik.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, δικαιολόγησε αυτήν την απόφαση των τουρκικών αρχών λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι η είσοδος του Ρώσου δημοσιογράφου στην Τουρκία απαγορεύθηκε μία ημέρα αφότου αξιωματούχοι στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έθεσαν υπό κράτηση και απαγόρευσαν την είσοδο σε έναν δημοσιογράφο του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου της Γερμανίας, ο οποίος σκόπευε να πάρει συνεντεύξεις από πρόσφυγες στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση στον ιστότοπο του Sputnik στην Τουρκία αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προέβη σε επικριτικές δηλώσεις κατά της τουρκικής κυβέρνησης.Σχόλια