Τουρκία: Έφοδος της αστυνομίας σε γραφεία ενημερωτικού περιοδικού

Τουρκία: Έφοδος της αστυνομίας σε γραφεία ενημερωτικού περιοδικού

Ενημερωτικό περιοδικό κατήγγειλε ότι η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του και προσήγαγε δύο συντάκτες του, λόγω του εξωφύλλου του, στο οποίο υποστηριζόταν ότι η έκβαση των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου θα βαθύνει τη διχόνοια και θα πυροδοτήσει εντάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Nokta κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Η έναρξη του εμφυλίου πολέμου», μία ημέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες το κυβερνών, ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ανέκτησε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία, σε μια ευρεία νίκη για τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η διεύθυνση του περιοδικού επισήμανε ότι το γραφείο εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη απαγόρευσε τη διανομή του τελευταίου τεύχους και διέταξε την έφοδο αφού το εξώφυλλο δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο.

Οι αρχές είχαν επίσης πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία του εν λόγω έντυπου μέσου πριν από δύο μήνες, καθώς είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο τον πρόεδρο Ερντογάν να τραβάει χαμογελαστός μια «σέλφι» μπροστά από το φέρετρο ενός στρατιώτη.Σχόλια