Τουρκία: Σύλληψη «γκιουλενιστών» στα σύνορα με την Ελλάδα – «Έψαχναν βάρκα για να περάσουν»

Τουρκία: Σύλληψη «γκιουλενιστών» στα σύνορα με την Ελλάδα – «Έψαχναν βάρκα για να περάσουν»

Στη σύλληψη δύο υπόπτων, οι οποίοι περιγράφονται από τα τουρκικά ΜΜΕ ως υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ανθρώπου που κατά τον Ερντογάν βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, προχώρησαν οι αρχές ασφαλείας της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ που επικαλούνται πηγές στις αρχές ασφαλείας της χώρας, πρόκειται για δύο πρώην υπαλλήλους υπουργείων και τις οικογένειές τους, οι οποίοι φέρονται να προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα.

«Οι δύο οικογένειες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή Μέριτς της βορειοδυτικής επαρχίας Εντίρν, καθώς προσπαθούσαν να βρουν μια βάρκα ώστε να περάσουν στην Ελλάδα», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα σχετικά δημοσιεύματα.

Οι αρχές ασφαλείας βρήκαν πάνω τους 4000 ευρώ και 2000 τούρκικες λίρες.

Σύμφωνα με το dailysabah.com, την αγγλόφωνη έκδοση της Daily Sabah, οι τέσσερις ενήλικες συνελήφθησαν, ενώ τα παιδιά τους στάλθηκαν σε συγγενείς τους.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι οι Τούρκοι πολίτες που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, φτάνουν τους 100, ενώ γίνεται αναφορά και στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, υπενθυμίζοντας την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για μη έκδοσή τους στην Τουρκία.Σχόλια