Τουρκία: Συλλήψεις 8 φερόμενων ως μέλη του ΙΚ με προορισμό τη Γερμανία

Τουρκία: Συλλήψεις 8 φερόμενων ως μέλη του ΙΚ με προορισμό τη Γερμανία

Στη σύλληψη οχτώ ατόμων που φέρονται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, και τα οποία είχαν ως στόχο να μεταβούν στη Γερμανία, προχώρησε σήμερα η τουρκική αστυνομία, στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Αναλυτικότερα και στον απόηχο της χθεσινής κατάστασης συναγερμού στη Γερμανία, με τη ματαίωση του φιλικού της εθνικής της χώρας με την Ολλανδία, και την εκκένωση συναυλιακού χώρου στο Αννόβερο, το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι οι αρχές ανακάλυψαν στην κατοχή του ενός από τους συλληφθέντες ένα κομμάτι χαρτί με ένα σχεδιάγραμμα για το πώς μπορούσε να φθάσει στη Γερμανία, με λεωφορεία, πλοίο και τρένο.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, οι οκτώ σχεδίαζαν να φθάσουν στο έδαφος της Γερμανίας «παριστάνοντας τους πρόσφυγες».

Ακόμη, το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι οι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι έρχονταν από την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου για διακοπές στην Κωνσταντινούπολη, και ότι είχαν κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο, αλλά δε βρέθηκε κανένα στοιχείο πως πράγματι είχε γίνει κράτηση.

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει περισσότερα από 1.000 πρόσωπα που υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με τζιχαντιστικές οργανώσεις από τις αρχές του χρόνου, πραγματοποιώντας επιδρομές που έχουν κλιμακωθεί από τον Ιούλιο, όταν η Άγκυρα κήρυξε έναν «συγχρονισμένο πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας», όπως χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις της. Σε περίπου 300 από τα πρόσωπα αυτά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επίσημα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αστυνομία είχε συλλάβει 41 άτομα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, μετά από μια πληροφορία που έδωσε συνεπιβάτης τους σε μια πτήση από το Μαρόκο. Οι 20 από αυτούς απελάθηκαν αμέσως.

Σχόλια