Τουρκία: Τεράστια αύξηση της ζήτησης σημαιών μετά το πραξικόπημα

Τουρκία: Τεράστια αύξηση της ζήτησης σημαιών μετά το πραξικόπημα

Πυρετωδώς εργάζονται οι κατασκευαστές τουρκικών σημαιών στην Τουρκία, για να ανταποκριθούν στη ζήτηση όσων Τούρκων επιθυμούν να αγοράσουν μια σημαία της χώρας τους, ύστερα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον Ορκούν Αλτιέρ, ιδιοκτήτη της κατασκευάστριας εταιρείας σημαιών Γκοζντέ Μπαϊράκ, έχουν πωληθεί τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια σημαίες. Τι επόμενες αναμένεται να πουληθούν άλλα 5 εκατομμύρια.

«Εκπαιδευτικοί, σιδηρουργοί, εργαζόμενοι σε καντίνες… όλοι θέλουν σημαίες αυτή την στιγμή. Δεν μου έμεινε καμία για να κρεμάσω στο σπίτι μου», είπε χαρακτηριστικά.

Γενικότερη εκτίμηση των εταιρειών που κατασκευάζουν σημαίες είναι πως οι πωλήσεις θα φτάσουν έως και τα  10 εκατομμύρια τις επόμενες μέρες στην Τουρκία, όπου ο συνολικός πληθυσμός αριθμεί περίπου 80 εκατομμύρια.

Παράλληλα υπολογίζουν η ζήτηση να φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας το πρωτύτερο υψηλότερο σημείο ζήτησης το 2002, όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Τουρκίας προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Είχαμε αρκετές σημαίες σε απόθεμα, αλλά πουλήθηκαν όλες. Ξεκινήσαμε νέα παραγωγή. Η ζήτηση είναι τεράστια. Οι πολίτες μας είναι πραγματικά τόσο ευαισθητοποιημένοι με αυτό το θέμα», σχολίασε ο Σελαχατίν Αφσάρ της Καρανφίλ Μπαϊράκ, εταιρείας κατασκευής σημαιών στην δυτική πόλη της Προύσας.

Ολοένα και περισσότερες σημαίες της Τουρκίας ανεμίζουν σε κτίρια και οχήματα έπειτα από την νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος. Η τιμή της σημαίας πωλείται μόλις έναντι 3 τουρκικών λιρών στην Τουρκία (περίπου 0,9 ευρώ).

 

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Αυτοκτόνησε με το όπλο του αστυνομικός εν μέσω του πογκρόμΣχόλια