Τουρκία: Θρίλερ με τα «εξαφανισμένα» πολεμικά πλοία

Τουρκία: Θρίλερ με τα «εξαφανισμένα» πολεμικά πλοία

Σε θρίλερ έχει αναδειχθεί η υπόθεση με τα τουρκικά πολεμικά πλοία που φέρονται να αγνοούνται από το βράδυ του αποτυχημένου πραξικοπήματος, είδηση την οποία τώρα διαψεύδει η τουρκική κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τους βρετανικούς «Times», 14 πολεμικά πλοία του τουρκικού ναυτικού παραμένουν «εξαφανισμένα» εν πλω από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, και δεν έχουν καταμετρηθεί.

Τα 14 πολεμικά πλοία έρχονται να προστεθούν στα τουλάχιστον 42 στρατιωτικά ελικόπτερα που «εξαφανίστηκαν» από την Τουρκία από το βράδυ της Παρασκευής.

Ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση αρνείται ότι τα πολεμικά πλοία αγνοούνται μετά το πραξικόπημα, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νουμάν Κουρτουλμούς, να δηλώνει νωρίτερα σήμερα ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με πολεμικά πλοία των οποίων η τύχη αγνοείται μετά το πραξικόπημα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ αγνοούσε τα περί πραξικοπήματος μέχρι την εκδήλωσή του, δημιουργώντας ένα ακόμη… μπέρδεμα, καθώς η δήλωσή του αυτή, έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη δήλωση του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, το οποίο ανέφερε ότι είχε παρατηρήσει κινήσεις και είχε δώσει εντολές αποτροπής από το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο κ. Κουρτουλμούς δήλωσε τέλος ότι 9.322 άτομα βρίσκονται επισήμως σε καθεστώς έρευνας για συμμετοχή στο πραξικόπημα.

Παράλληλα, λίγο αργότερα, οι τουρκικές αρχές τόνισαν ότι 100 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας απομακρύνονται, ως ύποπτοι για σχέσεις με το δίκτυο του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ως υποκινητής του πραξικοπήματος.

Πάντως, σε περίπτωση που το ρεπορτάζ των «Times» επιβεβαιωθεί, η εξαφάνιση των πλοίων και των ελικοπτέρων προκαλεί ανησυχία, καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ετοιμάζεται άλλη μια απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στην χώρα.

Εν αναμονή των αποκαλύψεων του WikiLeaks

Και ενώ η Τουρκία ψάχνει ή… δεν ψάχνει τα «εξαφανισμένα» πλοία και ελικόπτερα, όλος ο πλανήτης αναμένει τις αποκαλύψεις που έχει προαναγγείλει το WikiLeaks αναφορικά με την απόπειρα πραξικοπήματος, οι οποίες φέρονται να «καίνε» τον Ερντογάν, καθώς αποδεικνύουν ένα πραξικόπημα – θεατρικό, «στημένο» από τον ίδιο τον… σουλτάνο.

Συγκεκριμένα, το WikiLeaks ανακοίνωσε χθες στο Twitter ότι σήμερα, θα δημοσιοποιήσει 300 χιλιάδες εσωτερικά ηλεκτρονικά μηνύματα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως και την 7η Ιουλίου 2016.

Αργότερα την ίδια μέρα, με ανάρτησή του και πάλι στο Twitter, ο ιστότοπος ανέφερε ότι γινόταν «παρατεταμένη επίθεση» στην υποδομή του.

«Δεν είμαστε σίγουροι από που πραγματικά προέρχεται η επίθεση», σημείωνε σε άλλη ανάρτησή του ο ιστοτόπος, προσθέτοντας ότι η συγκυρία της επίθεσης «δείχνει» ότι πιθανόν να προέρχεται από ομάδα εντός του τουρκικού κράτους ή των συμμάχων του.

«Θα επικρατήσουμε και θα δημοσιεύσουμε» αναφέρει ο ιστοτόπος καταλήγοντας.

 Σχόλια