Τουρκία: Τσετσένος τζιχαντιστής ο ένας από τους τρεις δράστες στο Ατατούρκ

Τουρκία: Τσετσένος τζιχαντιστής ο ένας από τους τρεις δράστες στο Ατατούρκ

Τρεις ήταν οι καμικάζι που πραγματοποίησαν προχθές την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, ο ένας εξ αυτών είναι Τσετσένος, υπήκοος της Ρωσίας, ο δεύτερος κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν και ο τρίτος από το Κιργιστάν.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Τούρκος αξιωματούχος κατά την ενημέρωση για την αιματηρή επίθεση από την οποία έχουν χάσει τη ζωή μέχρι σήμερα 42 άνθρωποι.

Στην επίθεση, όπως αναφέρει η yenisafak, συμμετείχαν 8 τρομοκράτες, εκ των οποίων οι τρεις σκοτώθηκαν κατά το τρομοκρατικό χτύπημα, ο ένας έχει συλληφθεί και οι άλλοι αναζητούνται.

Ήδη η τουρκική αστυνομία έχει προχωρήσει στην σύλληψη 13 ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις είναι πολίτες ξένων χωρών.

Ο τρομοκράτης ο οποίος ανατινάχτηκε αφού άνοιξε πυρ στην είσοδο του Ατατούρκ είναι ο Τσετσένος Οσμάν Βαντίνοφ, ενώ ο «εγκέφαλος» της επίθεσης ο επίσης Τσετσένος Αχμέτ Τσατάγιεφ, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Ντούκο Ουμάροφ και ο οποίος μετά το θάνατο του Ουμάροφ, το 2013, εντάχθηκε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Οι τρεις τρομοκράτες που εκτέλεσαν την τελική φάση του σχεδίου φέρονται να έχουν μπει στην Τουρκία στις 25 Μαΐου και να έχουν νοικιάσει ένα διαμέρισμα κοντά σε εμπορικό κέντρο.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Κωνσταντινούπολη: Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων στο αεροδρόμιο ΑτατούρκΣχόλια