Τους έστησε για 10 λεπτά ο Τσίπρας – «Μίνι» συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό

Τους έστησε για 10 λεπτά ο Τσίπρας – «Μίνι» συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό

Η πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο απευθύνθηκε μόνο στους πολιτικούς αρχηγούς. Αφορμή η συμπλήρωση 41 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και… ευκαιρία για να ένα άτυπο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Η πρόσκληση ήταν για τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής. 41 χρόνια μετά την πτώση της χούντας των Συνταγματαρχών και την επιστροφή Καραμανλή. Ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που δεν προσκλήθηκε ήταν ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός πως από το γεύμα που παραθέτει ο Προκόπης Παυλόπουλος απουσιάζει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο άνθρωπος δηλαδή που κατέχει το τρίτο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Το γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο θα πάρει τον χαρακτήρα ενός άτυπου Συμβουλίου Αρχηγών, αφού στο τραπέζι όπου θα παρακαθήσουν Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Παφίλης (σ.σ. αντικαθιστά τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που απουσιάζει σε περιοδεία στην επαρχία), Πάνος Καμμένος και Φώφη Γεννηματά.
Από τους πρώτους στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έφτασε με καθυστέρηση λίγων λεπτών.

Για… 10 λεπτά έστησε τους συνδαιτυμόνες του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που έφτασε στο Προεδρικό στις 14:10.Σχόλια