Τουσκ: Απόφαση και των 28 της ΕΕ το κλείσιμο των συνόρων, και όχι μονομερής ενέργεια

Τουσκ: Απόφαση και των 28 της ΕΕ το κλείσιμο των συνόρων, και όχι μονομερής ενέργεια

Ότι το κλείσιμο των συνόρων από τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων δεν ήταν μονομερής απόφαση, αλλά συμφωνήθηκε μεταξύ και των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με αναρτήσεις του στο Twitter.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τουσκ τόνισε στο Twitter ότι «Οι παράτυπες ροές μεταναστών και προσφύγων κατά μήκος των δυτικών Βαλκανίων τελείωσαν», προσθέτοντας ότι αυτό δεν ήταν μονομερής απόφαση ορισμένων χωρών, αλλά και των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

tweets

Ακόμη, ο κ. Τουσκ ευχαρίστησε τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων οι οποίες δεν ανήκουν στην ΕΕ, πρακτικά τη Σερβία και την Πρώην Γιουσκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, για την εφαρμογή «μέρους της απόφασης της ΕΕ για διακοπή των μεταναστευτικών ροών», ώστε η Ένωση να αντιμετωπίσει «τη μεταναστευτική κρίση».

Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση της Αυστρίας να μειώσει δραματικά τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους άφηνε να διέρχονται από το έδαφός της ημερησίως, και ακόμη περισσότερο όσων θα μπορούσαν να παραμείνουν σε αυστριακό έδαφος, τόσο η Σλοβενία, μέλος της ζώνης Σένγκεν και της ΕΕ, όσο και η Κροατία, μέλος της ΕΕ αλλά όχι και της Σένγκεν, προχώρησαν σε ανάλογα μέτρα.

Στα μέτρα ακολούθησαν Βελιγράδι και Σκόπια, κλείνοντας πρακτικά τη δίοδο σε πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα προς βορρά.Σχόλια