Τουσκ: «Δολοφόνοι» οι διακινητές μεταναστών – Η μάχη εναντίον τους είναι προτεραιότητα

Τουσκ: «Δολοφόνοι» οι διακινητές μεταναστών – Η μάχη εναντίον τους είναι προτεραιότητα

«Δολοφόνους» χαρακτήρισε τους διακινητές των μεταναστών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, από την Ιερουσαλήμ όπου βρίσκεται.

Ο κ. Τουσκ απηύθυνε έκκληση να μπει ένα τέλος στη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων από τις αρχές του έτους.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στη μάχη εναντίον της διακίνησης ανθρώπινων όντων και εναντίον των διακινητών» όπως επίσης και στις επιχειρήσεις για τη «διάσωση της ζωής των ανθρώπων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τουσκ πριν από μια συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν.

«Στην πραγματικότητα μπορούμε να μιλάμε σήμερα για δολοφόνους διότι (οι διακινητές) είναι άμεσα υπεύθυνοι για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων», προσέθεσε ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι η μάχη εναντίον των διακινητών «είναι το σημαντικότερο που πρέπει να γίνει αυτή τη
στιγμή».

Για τον ίδιο πρέπει επίσης «να μιλάμε σε γενικότερο πλαίσιο» για αυτήν τη «δραματική» κρίση. «Πρόκειται για (ένα ζήτημα) οικονομίας, πρόκειται για (ένα ζήτημα) ασφάλειας και όχι μόνο ασφάλειας των ευρωπαϊκών συνόρων, όμως επίσης της κατάστασης που επικρατεί σε ορισμένες χώρες της περιοχής μας», είπε ακόμη.

Η κρίση αποκάλυψε επιπλέον «κοινωνικά φαινόμενα, όπως η ξενοφοβία» υπογράμμισε ο Τουσκ, καθώς η άφιξη χιλιάδων προσφύγων, που στην πλειονότητά τους έχουν φύγει για να γλυτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία, προκάλεσε βίαιες αντιδράσεις σε ορισμένες χώρες της ΕΕ.Σχόλια