Τουσκ: «Όχι» στο αίτημα Τσίπρα – Δεν υπάρχει βάση για παράταση του ελληνικού προγράμματος

Τουσκ: «Όχι» στο αίτημα Τσίπρα – Δεν υπάρχει βάση για παράταση του ελληνικού προγράμματος

Στην απόρριψη του νέου αιτήματος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για παράταση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο θα εξασφάλιζε την απαραίτητη ψυχραιμία στους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να ψηφίσουν απερίσπαστοι στο δημοψήφισμα της Κυριακής, προχώρησε με απαντητική επιστολή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Τουσκ, στην επιστολή του ξεκαθαρίζει στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχει βάση προκειμένου να χορηγηθεί στην ελληνική κυβέρνηση η παράταση που ζητάει, και η οποία θα εξασφάλιζε την ομαλή λειτουργία των τραπεζών.

«Μετά το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει βοήθεια από τους εταίρους, η πόρτα παραμένει ανοιχτή», σημειώνει στην απαντητική του επιστολή που διέρρευσε στους Financial Times ο κ. Τουσκ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατά την οποία ζήτησε από τους δύο κορυφαίους Ευρωπαίους παράγοντες να συμβάλουν, ώστε να παραταθεί το πρόγραμμα που αφορά στη ρευστότητα των τραπεζών, μέσω του ELA της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Σχόλια