Τουρκία: Φτιάχνουν ειδικά δικαστήρια και «νεκροταφείο προδοτών» για τους πραξικοπηματίες

Τουρκία: Φτιάχνουν ειδικά δικαστήρια και «νεκροταφείο προδοτών» για τους πραξικοπηματίες

«Όποιος περνά απ’ έξω θα τους καταριέται κι έτσι δεν θα μπορούν να ησυχάσουν στους τάφους τους», είπε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμπάς, ο οποίος ανήκει στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), διέταξε τη δημιουργία ενός ξεχωριστού νεκροταφείου για τους νεκρούς στασιαστές, που προσπάθησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Τουρκίας με πραξικόπημα, αναφέρει η hurriyetdailynews.

Ο κ. Τοπμπάς έκανε λόγο για «νεκροταφείο των προδοτών». «Έτσι, ο περαστικός θα μπορεί να περνά απ’ εξω και να τους καταριέται», ανέφερε ο δήμαρχος.

Ερωτηθείς γιατί δεν επέτρεψε να ταφούν οι πραξικοπηματίες στον ειδικό χώρο για τους ανώνυμους νεκρούς, ο Τοπμπάς απάντησε ότι δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο, αφού σε εκείνο το σημείο είναι θαμμένοι καλοί και πιστοί μουσουλμάνοι.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι πληροφορίες για τα σχέδια του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φέρεται να είναι έτοιμος να ανακοινώσει τη σύσταση ειδικών δικαστηρίων με τη συμμετοχή στρατιωτικών προκειμένου να δικαστούν οι σταστιαστές.

Δύο από τα μέτρα που φέρεται να εξετάζει ο Ερντογάν είναι η επιβολή στρατιωτικού νόμου και η επαναφορά της θανατικής ποινής.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


Σχόλια