Τουρκία: Θεωρούν ως υποψήφιους δολοφόνους του Ερντογάν τους «8» της Αλεξανδρούπολης

Τουρκία: Θεωρούν ως υποψήφιους δολοφόνους του Ερντογάν τους «8» της Αλεξανδρούπολης

Ασφυκτικές είναι πλέον οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο αξιώνει από την ελληνική πλευρά την άμεση έκδοση των συνολικά οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής (15/07/2016) στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Star», οι οκτώ κατώτεροι αξιωματικοί που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο BlackHawk στην Αλεξανδρούπολη, φέρονται να ανήκουν στην ομάδα των συνολικά 40 κομάντος, οι οποίο αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της εκδήλωσης του πραξικοπήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί βρίσκονταν στον «σκληρό πυρήνα» αυτής της ομάδας που επιχείρησε να σκοτώσει τον Ερντογάν, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στη Μαρμαρίδα.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου περιστατικού, ο Τούρκος πρόεδρος κατόρθωσε να διαφύγει την τελευταία στιγμή από τους πάνοπλους κομάντος.

Σύμφωνα, πάντα, με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι κομάντος μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να σκοτώσουν τον Ερντογάν διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ορισμένοι από αυτούς, με δύο ελικόπτερα φέρονται να κατέφυγαν σε νατοϊκή βάση και οι οκτώ με τρίτο ελικόπτερο προσγειώθηκαν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη. Ορισμένοι άλλοι από την ίδια αρχική ομάδα κομάντος φέρονται να έχουν πετάξει τον οπλισμό τους και να έχουν καταφύγει στα βουνά.

Χαμηλοί τόνοι από την Αθήνα

xydakis

Την ίδια στιγμή, πάντως, το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ελέγχεται με εξαιρετική προσοχή από την κυβέρνηση, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως ενδέχεται να πρόκειται για ακόμη ένα μέσο πίεσης προς την Ελλάδα, για να εκδώσει του οκτώ στρατιωτικούς στην Τουρκία.

Μιλώντας σήμερα, Τρίτη (19/07/2016) στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο FM», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, σημείωσε ότι «αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία να το κρίνουμε με κάθε επιφύλαξη, διότι ακόμη και οι καταγραφές των γεγονότων δεν ξέρουμε κατά πόσο αντιστοιχούν στην πραγματικότητα και σε έκταση και σε βάθος».

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια