Τούρκος βουλευτής: Αν βγει το «ναι» θα σας ρίξουμε στη θάλασσα της Σμύρνης

Τούρκος βουλευτής: Αν βγει το «ναι» θα σας ρίξουμε στη θάλασσα της Σμύρνης

Έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία Άγκυρας εναντίον του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του CHP επειδή δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι “Αν βγει ναι θα σας ρίξουμε και πάλι στη θάλασσα της Σμύρνης”, υπονοώντας ότι θα κάνουν αυτό που έκανε και ο Κεμάλ Ατατούρκ στους Έλληνες.

Ο Τούρκος βουλευτής Χουσνού Μποζκούρτ είχε πει στην εκπομπή: «Ας πούμε ότι βγήκε ναι, κανένας να μην ενθουσιάζεται. Εμείς θα ξεκινήσουμε και πάλι από την Σαμψούντα, θα πάμε στην Αμάσια, στη Σίβας και θα έρθουμε στην Άγκυρα. Από εκεί, στο Ινονού και στην Σακάρια. Βρε, αν δεν σας κυνηγήσουμε μέχρι τη Σμύρνη να μην χαρούμε το γάλα που μας βύζαξε η μάνα μας. Κι εσάς και όλο σας το σόι και όλους τους ιμπεριαλιστές θα σας ρίξουμε στη θάλασσα».

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιδρώντας στις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματός του είπε: «Δεν εγκρίνουμε αυτού τους είδους τις δηλώσεις». Πάντως σε γραπτή του δήλωση ο Χουσνού Μποζκούρτ ανέφερε ότι οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν από τα φιλοκυβερνητικά μέσα. «Οι δηλώσεις μου είναι πολύ καθαρές. Όποιους ρίξαμε στη θάλασσα στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922, εκείνους εννοώ», αναφέρει και προσθέτει:

«Μακάρι η αντίδραση που επέδειξαν εναντίον μου να επιδεικνυόταν και απέναντι σε εκείνους που τοποθέτησαν σάκους στα κεφάλια των στρατιωτών μας, στον Μπαρζανί που απαγόρευσε τα τουρκικά στο Κερκούτ, σε αυτούς που δεν έβγαλαν άχνα για τις ελληνικές σημαίες στα 18 νησιά μας».

Πηγή: mignatiou.com

 


Σχόλια