Τραγική… αστυνομική σκηνοθεσία: Εσείς ευθύνεστε για τον βιασμό σας (VIDEO)

Τραγική… αστυνομική σκηνοθεσία: Εσείς ευθύνεστε για τον βιασμό σας (VIDEO)

Για γέλια και για κλάματα είναι το νέο βίντεο της ουγγρικής Αστυνομίας, που ως στόχο έχει να… «αφυπνίσει» τις γυναίκες για να… πάρουν τα μέτρα τους, όσον αφορά τον βιασμό.

Στο βίντεο, παρουσιάζονται τρεις κοπέλες που βγαίνουν βόλτα για ποτό σε νυχτερινό μαγαζί, πίνουν, φλερτάρουν και στο τέλος, η μία πέφτει θύμα βιασμού. Υπογραμμίζεται ο καλλωπισμός και το σέξυ ντύσιμο ως αρχικοί υπεύθυνοι παράγοντες για την τελική έκβαση της ιστορίας, αλλά και γενικότερα, η συνολική σύλληψη και οπτικοποίηση έχει μια απαράδεκτα φαλλοκρατική χροιά, που φτάνει κατά πολύ στα όρια του γελοίου.

Το βίντεο κλείνει με πλάνο στη νεαρή κοπέλα, που είναι πεσμένη στο έδαφος και το σλόγκαν: «Εσύ είσαι υπεύθυνη. Μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό». Πρόκειται για ένα εκ των τριών βίντεο που έχει παραγγείλει η Αστυνομία για την πρόληψη των βιασμών, το οποίο έχει προκαλέσει σάλο, καθώς δείχνει να δικαιολογεί τον δράστη και να ρίπτει τις ευθύνες της εγκληματικής ενέργειας στο θύμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε και τη δικαιολογημένη οργή της Ομοσπονδίας Γυναικείων Οργανώσεων της χώρας, που ήδη ξεκίνησε διαδικτυακά συγκέντρωση υπογραφών, ζητώντας από την Αστυνομία να προωθεί ενημερωτικά, εκπαιδευτικά βίντεο «που να καταδικάζουν τους δράστες κι όχι τα θύματα».

 

http://youtu.be/KOC3C362yD0


Σχόλια