Τραγικό δυστύχημα με δύο νεκρούς ορειβάτες – ταξιδιώτες στο φαράγγι των Περβολακίων στο Λασίθι

Τραγικό δυστύχημα με δύο νεκρούς ορειβάτες – ταξιδιώτες στο φαράγγι των Περβολακίων στο Λασίθι

Τραγικό τέλος είχε η εκδρομή 7 ορειβατών από την Αυστρία στην Κρήτη, με δύο από αυτούς να ανασύρονται νεκροί, αφού έπεσαν σε χαράδρα βάθους δεκάδων μέτρων στο φαράγγι των Περβολακίων στην περιοχή Μακρύ Γιαλού, στο Λασίθι.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η ομάδα των ερασιτεχνών ορειβατών είχε σκοπό να διασχίσει το φαράγγι των Περβολακίων και να φτάσει στη Μονή Καψά.

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα το μεσημέρι, και κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, δύο άνδρες από την ομάδα, 60 και 65 ετών αντίστοιχα, έχασαν την ισορροπία τους, και βρέθηκαν να πέφτουν στο κενό, στη χαράδρα βάθους δεκάδων μέτρων.

crete

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, προσπάθησαν σε κατάσταση σοκ να προσεγγίσουν τους δύο άντρες, ενώ αμέσως ειδοποίησαν και τις αρχές.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, με την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λασιθίου να βρίσκονται λίγη ώρα αργότερα στο σημείο, με 11 πυροσβέστες και δύο οχήματα, ενώ τη βοήθειά τους θέλησαν να προσφέρουν και εθελοντές.

crete 2

Δυστυχώς, όταν οι διασώστες κατάφεραν τελικά να προσεγγίσουν τους δύο άντρες, διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη αργά, καθώς οι δυο ορειβάτες είχαν βρει τραγικό θάνατο κατά την πτώση τους.Σχόλια