Τραγικός επίλογος στη σύντομη ζωή της – Κοριτσάκι 4 ετών δεν κατάφερε να περάσει το Αιγαίο (ΠΡΟΣΟΧΗ – Σκληρές εικόνες)

Τραγικός επίλογος στη σύντομη ζωή της – Κοριτσάκι 4 ετών δεν κατάφερε να περάσει το Αιγαίο (ΠΡΟΣΟΧΗ – Σκληρές εικόνες)

Σοκ προκαλούν για ακόμη μία φορά οι εικόνες από ένα μικρό κορίτσι, το οποίο βρέθηκε σήμερα νεκρό σε παραλία του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, έχοντας τον ίδιο τραγικό επίλογο στη σύντομη ζωή της, με αυτόν του 3χρονου Aylan, η ιστορία του οποίου πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η 4χρονη Hanan Awad από τη Συρία, είχε μπει σε βάρκα από την Τουρκία και ταξίδευε μαζί με την οικογένειά της για την Ελλάδα, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον πόλεμο, όταν η βάρκα τους, για άγνωστο λόγο, βούλιαξε.

1

Η μικρή Hanan δεν κατάφερε να σωθεί. Το άψυχο κορμάκι της ξεβράστηκε στην ακτή, μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, όπως εκείνο του Aylan στην Αλικαρνασσό. Οι φωτογραφίες του νεκρού παιδιού κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου μέσω του Twitter.

2

Σύμφωνα με πρακτορείο, Τούρκοι λιμενοφύλακες κατάφεραν να σώσουν 14 Σύρους, από τους οποίους οκτώ παιδιά, που είχαν επιβιβαστεί στο ίδιο σκάφος με την άτυχη Hanan, με προορισμό την Ελλάδα.

Σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό Νουμάν Κουρτουλμούς, 274 πρόσφυγες έχουν πνιγεί από τις αρχές του έτους ανοικτά της Τουρκίας, ενώ περισσότεροι από 53.200 διασώθηκαν από τη ακτοφυλακή.

Ο Κουρτουλμούς πρόσθεσε πως η Τουρκία έχει δεχθεί 2,2 εκατομμύρια Σύρους από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη χώρα τους το 2011 και έχει δαπανήσει περίπου 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια (6,6 δισεκατομμύρια ευρώ) προς όφελός τους.Σχόλια