Τραμπ: Αναγκαίο το εφετείο να ταχθεί υπέρ του αντιμεταναστευτικού διατάγματος

Τραμπ: Αναγκαίο το εφετείο να ταχθεί υπέρ του αντιμεταναστευτικού διατάγματος

Ο Τραμπ έκανε την τοποθέτηση αυτή κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στον Λευκό Οίκο κατά την οποία επέκρινε επίσης τις καθυστερήσεις από τη Γερουσία στη διαδικασία έγκρισης του διορισμού πολλών κυβερνητικών στελεχών του, συμπεριλαμβανομένου στο Σκοτ Προύιτ για την ομοσπονδιακή υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος (EPA).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι το εφετείο το οποίο εξετάζει το κατά πόσον είναι νόμιμο το διάταγμά του για την μετανάστευση πρέπει να ταχθεί με το μέρος του, τονίζοντας πως πολλοί «κακοί άνθρωποι» θέλουν να πάνε στη χώρα.

Δεν θα προστεθούν κι άλλα στα 7 κράτη 

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κέλι τόνισε μιλώντας σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου πως η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν σχεδιάζει να προσθέσει κι άλλα κράτη στον κατάλογο των επτά χωρών οι πολίτες των οποίων απαγορεύθηκε προσωρινά να εισέρχονται στη χώρα με προεδρικό διάταγμα.

Ο Κέλι έκανε τη δήλωση αυτή ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα περί του ότι η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να απαγορεύει την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους υπηκόους ακόμη 12 κρατών.

Η ισχύς του διατάγματος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου έχει αρθεί προσωρινά με δικαστική διαταγή.

Ακόμη, ο Τζον Κέλι είπε στο αμερικανικό Κογκρέσο πως αναμένει ότι το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ και του Μεξικού θα έχει «προχωρήσει πολύ» μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Κατά τον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, σε ορισμένα σημεία θα ανεγερθεί απλά κάποιου είδους φράκτης. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ότι θα χτιστεί ένα τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ και του Μεξικού προκειμένου να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση. Το ζήτημα προκάλεσε κρίση στις διμερείς σχέσεις μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια