Τραμπ: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αφήνουμε την Κίνα να βιάζει τη χώρα μας»

Τραμπ: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αφήνουμε την Κίνα να βιάζει τη χώρα μας»

Σε άλλη μια ρητορική αμετροέπεια προχώρησε ο Ντόναλτ Τραμπ χθες στην Ιντιάνα, παρομοιάζοντας με βιασμό το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα, και τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, σύμφωνα με το CNN International.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο, ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αφήνουμε την Κίνα να βιάζει την χώρα μας, και αυτό κάνουν σήμερα», αναφερόμενος στο μεγάλο αριθμό των κινεζικών εξαγωγών σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ.

Ο κ. Τραμπ, έχει επανειλημμένως κατηγορήσει την Κίνα ότι χειραγωγεί το νόμισμά της για να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά, τακτική που «σκοτώνει» σύμφωνα με το μεγιστάνα, το αμερικανικό εμπόριο.

«Εμείς έχουμε τα χαρτιά»

Ωστόσο, προσέθεσε ότι «θα αντιστρέψουμε τη σημερινή κατάσταση. Και έχουμε όλα τα χαρτιά γι’αυτό, μην το ξεχνάτε. Είμαστε σαν τον κουμπαρά που λήστεψαν. Έχουμε πολλή δύναμη σε σχέση με την Κίνα», υπογραμμίζοντας ότι  δεν είναι «θυμωμένος με την Κίνα», αλλά με τους ηγέτες των ΗΠΑ τον οποίους κατηγόρησε για «κατάφωρη ανικανότητα».


Σχόλια