Τραμπ: Η απόφαση του αποκαλούμενου δικαστή για την απαγόρευση εισόδου είναι γελοία & θα ανατραπεί

Τραμπ: Η απόφαση του αποκαλούμενου δικαστή για την απαγόρευση εισόδου είναι γελοία & θα ανατραπεί

Με οργισμένες αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, απάντησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή να κρίνει αντισυνταγματικό το διάταγμά του, το οποίο αφορά στην απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες ορισμένων ισλαμικών χωρών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εκτελεστικό διάταγμά του θα επανέλθει σε ισχύ, ενώ επιτέθηκε κατά του ομοσπονδιακού δικαστή, Τζέιμς Ρόμπαρτ, που ακύρωσε προσωρινά την εφαρμογή του, χαρακτηρίζοντάς τον «αποκαλούμενο δικαστή» του οποίου η «γελοία» νομική άποψη «στέλνει την εφαρμογή του νόμου εκτός ΗΠΑ».

«Η άποψη του συγκεκριμένου αποκαλούμενου δικαστή, που στέλνει την εφαρμογή του νόμου μακριά από τη χώρα μας, είναι γελοία και θα ανατραπεί!», ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

The opinion of this so-called judge, which essentially takes law-enforcement away from our country, is ridiculous and will be overturned!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 4, 2017

«Όταν μια χώρα δεν είναι πλέον ικανή να λέει ποιος μπορεί και ποιος όχι να μπαίνει στη χώρα, ειδικά για λόγους προστασίας και ασφάλειας, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα!», πρόσθεσε ο ίδιος.

When a country is no longer able to say who can, and who cannot , come in & out, especially for reasons of safety &.security – big trouble!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 4, 2017

«Είναι ενδιαφέρον πως συγκεκριμένες χώρες της Μέσης Ανατολής συμφωνούν με την απαγόρευση. Γνωρίζουν ότι εάν μπουν συγκεκριμένοι άνθρωποι, τότε αυτό θα συνεπάγεται θάνατο και καταστροφή», κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Interesting that certain Middle-Eastern countries agree with the ban. They know if certain people are allowed in it’s death & destruction!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 4, 2017

Σημειώνεται ότι ο δικαστής Ρόμπαρτ έκρινε την απαγόρευση της εισόδου όλων των πολιτών του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης, της Υεμένης, του Σουδάν και της Σομαλίας στις ΗΠΑ για 90 ημέρες ως αντισυνταγματική.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ήδη ότι επιτρέπουν σε πολίτες των συγκεκριμένων χωρών που διαθέτουν βίζα να επιβιβάζονται σε πτήσεις για τις ΗΠΑ.Σχόλια