Τραμπ: Τείνω προς το Brexit, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς διακυβεύεται

Τραμπ: Τείνω προς το Brexit, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς διακυβεύεται

Ότι τείνει περισσότερο προς το Brexit, παραδεχόμενος ωστόσο ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς διακυβεύεται, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο και πολυεκατομμυριούχος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν πρέπει να με ακούνε οι άνθρωποι επειδή δεν έχω ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για το θέμα», σημείωσε ακόμη ο Τραμπ μιλώντας στο Fox News, μία ημέρα πριν από το ιστορικό δημοψήφισμα που θα μπορούσε να φέρει τα πάνω – κάτω στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Τραμπ, για να δικαιολογήσει τη στάση του υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, επικαλέστηκε το «παζάρεμα» και το μεταναστευτικό, καθώς η παράνομη μετανάστευση στις ΗΠΑ έχει αναγορευτεί σε βασικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του. Τον Μάιο είχε ήδη δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ του Brexit.

«Τείνω υπέρ του να φύγουν και να επιστρέψουν εκεί όπου βρίσκονταν, αυτό πιστεύω. Όμως, τούτου λεχθέντος, θέλω να κάνουν οι άνθρωποι αυτό που επιθυμούν. Αφού όμως με ρώτησαν, απάντησα ότι εγώ πιθανότατα θα ψήφιζα υπέρ της εξόδου», είπε.

«Λέω επίσης στους ανθρώπους να μην ακολουθήσουν την πρότασή μου γιατί είναι μόνο μια πρόταση, είναι αυτό που σκέφτομαι εγώ», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί την Παρασκευή τη Σκωτία για να εγκαινιάσει εκ νέου ένα γήπεδο γκολφ που του ανήκει στο Τέρνμπερι, ενώ θα παραμείνει στη Σκωτία και το Σάββατο για να επισκεφθεί ένα άλλο γήπεδο γκολφ, στο Αμπερντίν. Το πρόγραμμά του, πάντως, δεν προβλέπει να μεταβεί στο Λονδίνο.

 

 

Σχόλια