Τρύφων Αλεξιάδης: Aντικατάσταση ΦΠΑ εκπαίδευσης από σταθερά φορολογικά μέτρα

Τρύφων Αλεξιάδης: Aντικατάσταση ΦΠΑ εκπαίδευσης από σταθερά φορολογικά μέτρα

Aντικατάσταση του ΦΠΑ της εκπαίδευσης με νέα σταθερά φορολογικά μέτρα, προβλέπει o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στο Mega, προσπάθησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα ,  δηλώνοντας στη συνέχει : «Δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια υπόθεση φοροδιαφυγής», ενώ επανέλαβε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμονή του ΦΠΑ στο 13% και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που εξετάζονται.

Παράλληλα  οριστικοποίηση των αποφάσεων ενδεχομένως να ανακοινωθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις και σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας.

Επιπλέον ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε για τις επερχόμενες αλλαγές που παρουσιάσει το σύστημα που έχει να κάνει με τα τέλη κυκλοφορίας, μετατρέποντας το σε πιο δίκαιο, καθότι όπως ομολόγησε το ήδη υπάρχον περιέχει αρκετά λάθη.

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στο μείζον θέμα των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις, εξηγώντας ότι οι επιβαρύνσεις θα πρέπει να είναι πιο φιλικές, προκειμένου να καθίσταται πληρωτέο το επίμαχο πρόστιμο. «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής» ξεκαθάρισε παράλληλα, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

 Σχόλια