Τρεις τελωνειακοί και ένα επιθεωρητής πιάστηκαν στα «δίχτυα» του πόθεν έσχες

Τρεις τελωνειακοί και ένα επιθεωρητής πιάστηκαν στα «δίχτυα» του πόθεν έσχες

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στον Εισαγγελέα παρέπεμψε τους φακέλους τριών τελωνειακών υπαλλήλων και ενός επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών, η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι πιάστηκαν στα δίχτυα του «Πόθεν Έσχες», στο πλαίσιο των διενεργούμενων ελέγχων.

Αναλυτικότερα, και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, «στα πλαίσια των διενεργούμενων ελέγχων περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» υπαλλήλων από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ολοκληρώθηκαν τριάντα επτά στοχευμένοι έλεγχοι το διάστημα 1/1/2015 έως 30/4/2015 και βρέθηκαν τέσσερις υπάλληλοι με μη δικαιολογημένη προέλευση περιουσιακών στοιχείων».

Συγκεκριμένα βρέθηκαν δύο υπάλληλοι τελωνειακοί με απόκλιση 80.000 ευρώ μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και των τραπεζικών τους καταθέσεων, ένας υπάλληλος τελωνειακός με απόκλιση 56.000 ευρώ και ένας επιθεωρητής με απόκλιση 509.000 ευρώ.

Τα σχετικά πορίσματα στάλθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό και στον Εισαγγελέα για τις ποινικές ευθύνες.Σχόλια