Τρίτη μέρα… ίδια εικόνα!

Τρίτη μέρα… ίδια εικόνα!

Παρόμοια με τις προηγούμενες ημέρες είναι και σήμερα από νωρίς το πρωί η εικόνα έξω από τις τράπεζες, όπου συνωστίζονται οι συνταξιούχοι για να λάβουν τα 120 ευρώ που δικαιούνται να σηκώσουν από τη σύνταξή τους.

Σημειώνεται ότι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά οι συνδικαιούχοι των λογαριασμών και όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί. Παράλληλα οι τράπεζες θα μεριμνήσουν ώστε να εκδοθούν το συντομότερο κάρτες σε όσους καταθέτες δεν έχουν ώστε να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως. Άτομα με ειδικές ανάγκες εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όλες τις ημέρες.

r720_aaoyresstitrapeza

Πώς εξυπηρετούν οι τράπεζες

Εξακολουθεί να ισχύει η εξυπηρέτηση των συνταξιούχων με αλφαβητική σειρά, εκτός από την Τράπεζα Πειραιώς και την Attica Bank, αλλά και κάποια υποκαταστήματα άλλων τραπεζών που εξυπηρετούν με σειρά προτεραιότητας.

  • Πειραιώς: Με σειρά προτεραιότητας
  • Αttica Bank: Με σειρά προτεραιότητας
  • Eurobank: Η αλφαβητική σειρά προτεραιότητας για την καταβολή των συντάξεων δεν τηρείται, καθώς δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των συνταξιούχων λόγω του προχωρημένου της ώρας κατά την οποία εκδόθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις.
  • Alpha Bank: Συστήνει να τηρείται η αλφαβητική σειρά με βάση το αρχικό του Επωνύμου αλλά αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που ενδεχομένως περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί.
  • Εθνική Τράπεζα: Δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα μέχρι στιγμής και ισχύει η ανακοίνωση της, από χθες το βράδυ, για είσοδο με αλφαβητική σειρά.


Σχόλια