Τροχαίο Παντελίδη: Εκτός ΜΕΘ η Μίνα Αρναούτη

Τροχαίο Παντελίδη: Εκτός ΜΕΘ η Μίνα Αρναούτη

Εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού πήρε η Μίνα Αρναούτη, η 30χρονη συνεπιβάτης του Παντελή Παντελίδη στο τροχαίο δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου, και πλέον, μετά από έξι εβδομάδες που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, διασωληνωμένη και σε καταστολή, βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της 30χρονης έχει βελτιωθεί αισθητά, καθώς έχει «βγει» από την καταστολή στην οποία την κρατούσαν οι γιατροί όλο αυτό το διάστημα για λόγους εξοικονόμησης δυνάμεων.
Ωστόσο, η Μίνα Αρναούτη παραμένει σε υποστήριξη της αναπνευστικής της λειτουργίας αλλά με πιο ήπια μορφή.

Πριν από δύο εβδομάδες οι γιατροί της έκαναν τραχειοστομία. Η τραχειοστομία είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτάνει ο αέρας στους πνεύμονες παρακάμπτοντας τη μύτη και το στόμα, που εφαρμόζεται σε ασθενείς που πρέπει να παραμείνουν σε αναπνευστήρα για περισσότερο από 2 εβδομάδες. Επιτρέπει επίσης στους γιατρούς να ελέγχουν την αυτόνομη αναπνευστική λειτουργία της ασθενούς.

Ωστόσο, ο σωλήνας της τραχειοστομίας παρεμβαίνει στη φυσιολογική διαδικασία της ομιλίας. Αυτό σημαίνει ότι η Μίνα Αρναούτη δεν μπορεί να μιλήσει. Ακόμη κι αν η ασθενής καταφέρει να ανακτήσει την αυτόνομη αναπνευστική της λειτουργία, θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες έξι ημέρες για να επουλωθεί η πληγή που αφήνει η τραχειοστομία.

Σημειώνεται, ότι, παρά τα ενθαρρυντικά νέα για την κατάσταση της κοπέλας, η αποκατάσταση αναμένεται να απαιτήσει πολύ χρόνο ακόμη για την ασθενή, τόσο για τα ορθοπεδικά τραύματα που φέρει στο χέρι και το πόδι, όσο και για τον θωρακικό κλωβό και τους πνεύμονες.Σχόλια