Τρομερή εφεύρεση θα δώσει τέλος στο «μαύρο» των καναλιών

Τρομερή εφεύρεση θα δώσει τέλος στο «μαύρο» των καναλιών

Είναι νέοι, είναι φοιτητές και όπως όλα δείχνουν… τρομερά μυαλά. Ο λόγος για τον Λεωνίδα Παπαναστασίου και τον Λάμπη Ευαγγελάτο οι οποίοι έφεραν στο φώς νέους και «προσβάσιμους» … δρόμους προς την ελεύθερη τηλεόραση.

To VisionTV φέρνει στο ίδιο τηλεκοντρόλ τα 4 «νόμιμα» και όλα τα υπόλοιπα κανάλια που «κόβονται» από το νόμο Παππά.

Ο Λεωνίδας Παπαναστασίου

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος

 

Οι συμφοιτητές  του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακάλυψαν μια ευφυέστατη παράκαμψη του «μαύρου» στα μη αδειοδοτημένα κανάλια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η τηλεόραση μέσω διαδικτύου ή webTV.
Μέσα σε τρομέρά μικρό διάστημα, τα παιδιά επεξεργάστηκαν την ιδέα, σχεδίασαν το ηλεκτρονικό κύκλωμα, κατασκεύασαν ένα πρωτότυπο και δοκίμασαν στην πράξη την επινόησή τους. Ταυτόχρονα, δημιούργησαν προφίλ στα social media αλλά και μια ιστοσελίδα για την προώθηση της συσκευής VisionTV, ενός «αποκωδικοποιητή» κόστους μόλις 20 ευρώ. Μέσω αυτού, ο χρήστης θα μπορεί να παρακολουθεί στην τηλεόρασή του οποιοδήποτε κανάλι, αδειοδοτημένο ή μη. Το VisionTV περνά αυτόματα και χωρίς καμία παρέμβαση του τηλεθεατή, από τα κανάλια της Digea σε όσα εκπέμπουν -ή θα εκπέμπουν- μόνο μέσω διαδικτύου.

Η λίστα των διαθέσιμων σταθμών όπως εμφανίζεται στην οθόνη μέσω του VisionTV.

Η «καρδιά» της συσκευής είναι το Raspberry Pi, ένας μικροσκοπικός υπολογιστής σε μορφή πλακέτας -για την ακρίβεια ο «κλώνος» της, δηλαδή ένα νόμιμο αντίτυπο. Το λογισμικό που χρησιμοποιείται για την λειτουργία του VisionTV είναι επίσης ελεύθερο, «ανοιχτού κώδικα», οπότε η όλη φιλοσοφία της συσκευής είναι η απλούστερη δυνατή -αλλά και εξίσου οικονομική. Επιπλέον, όπως λέει στο protothema.gr ο Λεωνίδας Παπαναστασίου «έχουμε φροντίσει ώστε το λειτουργικό περιβάλλον του VisionTV να είναι φιλικό για κάθε τηλεθεατή, σαν ένα οποιοδήποτε τηλεκοντρόλ. Στο μυαλό μας είχαμε όχι τους εξοικειωμένους με την τεχνολογία, αλλά ανθρώπους που θέλουν απλώς να πατήσουν ένα κουμπί και να αλλάξουν κανάλι, όπως έκαναν πάντα. Οπότε, πχ οι ηλικιωμένοι ή τα μικρότερα παιδιά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα εξοικείωσης με το VisionTV».

«Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών άγγιξε ευαίσθητες χορδές μας. Θεωρήσαμε ευθύνη μας το να προσπαθήσουμε να σώσουμε τις θέσεις εργασίας τόσων ανθρώπων. Στόχος μας δεν είναι να επέμβουμε στην κυβερνητική απόφαση στο θέμα των αδειών, αλλά να επιτρέψουμε με τη δική μας λύση να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να συνεχίσουν οι σταθμοί να εκπέμπουν με διαφορετικό, αλλά νόμιμο τρόπο», αναφέρουν οι δύο νεαροί.

Συνδεσμολογία της συσκευής VisionTV

Προκειμένου να γίνει η μαζική παραγωγή της συσκευής, αυτό που επιδιώκουν οι δύο φίλοι, είναι την έμπρακτη στήριξη από τα κανάλια εκείνα που έμειναν εκτός αδειοδότησης. «Εμείς βάζουμε την ιδέα, οι ιδιοκτήτες των σταθμών καλούνται να συνεισφέρουν σε όλα τα υπόλοιπα» εξηγεί ο Λεωνίδας Παπαναστασίου. Και υπάρχει καλός λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο, εφόσον χάρη στο απλούστατο αλλά τόσο έξυπνο VisionTV το «μαύρο» μπορεί να παρακαμφθεί, με απολύτως νόμιμο τρόπο. Αρκεί, φυσικά, οι σταθμοί να εξασφαλίσουν την βέλτιστη εκπομπή του προγράμματός τους μέσω διαδικτύου.

Διαβάστε επίσης:

Τα κανάλια Novasports και το Novasports.gr στηρίζουν το Coca-Cola Cup!Σχόλια