Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση άφησε την ασφάλεια να της ξεφύγει»

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση άφησε την ασφάλεια να της ξεφύγει»

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «άφησε την ασφάλεια να της ξεφύγει», θέτοντας σε αμφισβήτηση τη συνθήκη Σένγκεν και την ελεύθερη κυκλοφορία την επομένη των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία ενίσχυσαν τους ελέγχους στα σύνορα με το Βέλγιο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Αναγνωρίζοντας ότι εναπόκειται στην Ευρωπαϊκή Ένωση να θέσει τους δικούς της κανόνες, ο Μάλκομ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι τα αυστραλιανά μέτρα προστασίας των συνόρων και εσωτερικής ασφάλειας είναι «πολύ πιο ισχυρά από ό,τι στην Ευρώπη, η οποία δυστυχώς, άφησε την ασφάλεια να της ξεφύγει».

«Αυτή η αδυναμία στα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη δεν είναι ξένη με τα προβλήματα που γνωρίζουμε σήμερα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο δίκτυο της Australian Broadcasting Corporation, αναφερόμενος στα κύματα των προσφύγων και μεταναστών που φεύγουν από τη Συρία με κατεύθυνση την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν, που περιλαμβάνει 26 χώρες, σημαίνει ότι «οι άνθρωποι μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα, γεγονός που θέτει προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας, εκτός της ύπαρξης εξαιρετικά διάτρητων εξωτερικών συνόρων, για τα οποία έχουμε πολλά παραδείγματα».

«Αυτές οι ρυθμίσεις έχουν συνέπειες στον τομέα της ασφάλειας», δήλωσε επίσης σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια