Τρομοκρατικές επιθέσεις Παρίσι: Η πρώτη φωτογραφία του Αμπντεσλάμ μέσα από τις βελγικές φυλακές

Τρομοκρατικές επιθέσεις Παρίσι: Η πρώτη φωτογραφία του Αμπντεσλάμ μέσα από τις βελγικές φυλακές

Μία φωτογραφία του Σαλάχ Αμπντεσλάμ – του ανθρώπου που θεωρείται ότι ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι -, μέσα από τη φυλακή της Μπρυζ όπου κρατείται μετά τη σύλληψή του στις 18 Μαρτίου, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Βέλγιο, έδωσε στη δημοσιότητα η βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad.

Στη φωτογραφία ο Αμπντεσλάμ έχει γένια και ατημέλητα μαλλιά, σε αντίθεση με το φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο και το γενικότερα προσεγμένο παρουσιαστικό του στην εικόνα που είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν τη σύλληψή του.

abdeslam

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η όψη του Αμπντεσλάμ ήταν τόσο διαφορετική από αυτή που γνώριζαν οι βελγικές αρχές, που οι αστυνομικοί έπρεπε να ελέγξουν δύο φορές για να διαπιστώσουν ότι ο άνδρας που κρατούσαν έπειτα από επιχείρηση στο Μολενμπέκ ήταν πράγματι ο 26χρονος που σκόρπισε το θάνατο τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι.

Επικαλούμενη δηλώσεις υπαλλήλων της φυλακής, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Αμπντεσλάμ είναι «πολύ καλό παιδί, είναι παράδειγμα για τους άλλους κρατούμενους από άποψης συμπεριφοράς. Δεν έχουμε να αναφέρουμε τίποτα αρνητικό σχετικά με τη συμπεριφορά του».

Παράλληλα, το δημοσίευμα επισημαίνει πως ο Αμπντεσλάμ φαίνεται κουρασμένος, κάτι που αποδίδεται στις «σκληρές συνθήκες των φυλακών» στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας, καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ελέγχουν μέχρι και οκτώ φορές κάθε ώρα.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την έκδοση του Αμπντεσλάμ στη Γαλλία, κάτι για το οποίο θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με τον δικηγόρο του 26χρονου Γάλλου μαροκινής καταγωγής που αρνείται να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι θα μιλήσει μόνο σε Γάλλους αστυνομικούς.Σχόλια