Τρόμος στη Τουρκία: Πληροφορίες για τρομοκρατική επίθεση στις 19 Μαΐου

Τρόμος στη Τουρκία: Πληροφορίες για τρομοκρατική επίθεση στις 19 Μαΐου

Με τον φόβο ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης ζει εκ νέου η Τουρκία.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, οι τουρκικές αρχές έχουν ενημερώσει τα αστυνομικά τμήματα 81 επαρχιών σε ολόκληρη τη χώρα σχετικά με την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης τζιχαντιστών για τις 19 Μαΐου, ζητώντας αυξημένα μέτρα για την αποτροπή της.

Στο έγγραφο που εστάλη επισημαίνεται πως το Ισλαμικό Κράτος έχει διατάξει τους μαχητές του να σκοτώσουν Τούρκους στρατιώτες ή αστυνομικούς καθώς θεωρούνται «άπιστοι».

Οι τουρκικές αρχές τονίζουν πως πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα, ειδικά για την προστασία στρατηγικών σημείων, όπως δημόσια κτίρια, στρατιωτικές βάσεις, καθώς και σημεία ελέγχου της αστυνομίας ή του στρατού.

Όλα αυτά, έπειτα από την αποκάλυψη της τουρκικής εφημερίδας Habertürk σύμφωνα με την οποία οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας (ΜΙΤ) προειδοποίησαν τις τουρκικές αρχές πως δέκα τζιχαντιστές έχουν περάσει στη χώρα μέσω του Γκαζιαντέπ, σχεδιάζοντας δέκα διαφορετικές επιθέσεις σε μητροπολιτικές περιοχές της χώρας, εκ των οποίων η Άγκυρα.

Η ΜΙΤ πρόσθεσε πως ανάμεσα στους στόχους των τζιχαντιστών συγκαταλέγονται το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, το στρατόπεδο στη συνοικία Τζεμπετζί αλλά και η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

 Σχόλια