Τρόμος στους Αμπελόκηπους! Ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς με… άρωμα τρομοκρατίας

Τρόμος στους Αμπελόκηπους! Ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς με… άρωμα τρομοκρατίας

Τον πραγματικό τρόμο βίωσαν υπάλληλοι και πελάτες που έτυχε να βρίσκονται σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη λεωφόρο Κηφισίας στους Αμπελόκηπους, μία ανάσα απο τα κεντρικά κτίρια της ΓΑΔΑ.


Στις τουαλέτες του υπογείου της Τράπεζας κρατούσας κλειδωμένους για περίπου δύο ώρες έξι υπαλλήλους και πέντε πελάτες οι ληστές.

Οι μόνοι που έμειναν μαζί με τους τέσσερις ενόπλους είναι η διευθύντρια του υποκαταστήματος και ένας υπάλληλος. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους όλες τις λεπτομέρειες για την επίθεση.

Δύο άνδρες που φορούσαν μάσκες σιλικόνης στο πρόσωπο μπήκαν στις 14.15 στο υποκατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες. Κατόπιν, έβγαλε ο πρώτος από τσάντα ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα και ο δεύτερος ένα περίστροφο. Με την απειλή των όπλων κλείδωσαν υπαλλήλους και πελάτες στις τουαλέτες του υπογείου και πήραν μαζί τους τη διευθύντρια και έναν υπάλληλο. Αφού ανάγκασαν τη διευθύντρια να δώσει εντολή για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο περίμεναν υπομονετικά.

Στις 15.00 δύο ακόμα άνδρες μπήκαν στο υποκατάστημα έχοντας πάνω τους τσάντες που περιείχαν τροχούς με τους οποίους κατάφεραν να ανοίξουν 22 θυρίδες, εκ των οποίων η μία ανήκε στην τράπεζα και περιείχε μόνο μερικά μετάλλια.

Συνολικά στο υπόγειο της τράπεζας υπάρχουν 700 θυρίδες. Όταν άνοιξε το χρηματοκιβώτιο πήραν 60.000 ευρώ, τα οποία έβαλαν σε τσάντες μαζί με το περιεχόμενο των θυρίδων. Κατόπιν, έφυγαν πεζοί από την άνοδο της λεωφόρο Κηφισίας αφού πρώτα ψέκασαν με πιεστικό μηχάνημα με χλώριο το χώρο για να μην αφήσουν ίχνη.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ το υποκατάστημα της Πειραιώς παρέμεινε σήμερα κλειστό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες σε σχετικό άρθρο που δημοσίευσε το ereportaz.gr, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση της ληστείας στους Αμπελόκηπους, στέκονται στον αποκαλυπτικό διάλογο που αντάλλαξε η διευθύντρια του υποκαταστήματος με τον έναν από τους δράστες που φαίνεται να έχει και τον αρχηγικό ρόλο.


Ο ληστής, απειλώντας με το όπλο τη διευθύντρια, την πηγαίνει μπροστά από το χρηματοκιβώτιο για να το ανοίξει.
» Έχει χρονοκαθυστέρηση.. » του λέει η διευθύντρια.
» Το ξέρω θα περιμένουμε , όμως μην κανείς αργές κινήσεις δεν θα κερδίσεις τίποτα» της απαντά ο ληστής. Μόλις όμως το χρηματοκιβώτιο άνοιξε και ο δράστης είδε ότι μέσα υπήρχαν μόνο 60.000 ευρώ άρχισε να εκνευρίζεται.
» Τι είναι αυτά; Μόνο τόσα έχεις εδώ; Που βάζεις τα υπόλοιπα;»
» Ποια υπόλοιπα;;; Τράπεζα είμαστε στο χρηματοκιβώτιο είναι, δεν τα κρύβουμε στα συρτάρια…» απαντά η γυναίκα χωρίς όμως, όπως φάνηκε να τον πείθει.


» Τι λες τώρα; Αφού είστε κεντρικό κατάστημα. Είναι δυνατόν να έχετε μόνο τόσα λίγα;» Επέμενε ο ληστής, για να του απάντηση η διευθύντρια, » Δεν τα ξέρετε καλά μου φαίνεται, τι κεντρικό; Περιφερειακό κατάστημα είμαστε άνθρωπε μου δεν το καταλαβαίνεις…»
Μετά το διάλογο και αφού άρπαξε τα χρήματα, ο ληστής έβαλε την διευθύντρια και την υπεύθυνη ταμείων να καθίσουν σε μια άκρη του καταστήματος και ο συνεργός του τους απειλούσε με το όπλο.

Μέχρι και αυτή την ώρα οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν καρέ- καρέ τα πλάνα που καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας, ελπίζοντας να μπορέσουν να οδηγηθούν στους δράστες.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο αποκαλυπτικός διάλογος του ληστή και της διευθύντριας στην τράπεζα ΠειραιώςΣχόλια