Τροπολογία για τα ΜΜΕ: Πέντε μέρες μετά το ΦΕΚ θα πρέπει να κλείσουν τα κανάλια χωρίς άδεια

Τροπολογία για τα ΜΜΕ: Πέντε μέρες μετά το ΦΕΚ θα πρέπει να κλείσουν τα κανάλια χωρίς άδεια

Ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε βάρος των καναλιών που θα συνεχίσουν να εκπέμπουν χωρίς να έχουν άδεια, προβλέπονται σε τροπολογία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα ΜΜΕ, που συμπεριλήφθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Στην τροπολογία προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ποινή φυλάκισης έως ένα έτος για τα κανάλια που θα συνεχίσουν να εκπέμπουν, καθώς και πρόστιμα έως ένα εκατ. ευρώ και κατάσχεση μηχανημάτων, ενώ τίθεται και προθεσμία έξι μηνών στους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς για να εκπέμπουν σε «high definition».

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η τροπολογία, σε διάστημα πέντε ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ονομάτων των νέων τηλεοπτικών σταθμών, τα υπόλοιπα, μη αδειοδοτημένα κανάλια θα πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική τροπολογία, «μετά την πάροδο πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού στον οποίον έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με την οποία χορηγούνται άδειες της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, επιβάλλονται οι κυρώσεις των άρθρων 76 και 77 του ν. 4070/2012 στις εξής περιπτώσεις:

– παροχής και με κάθε τρόπο διανομής περιεχομένου, ανεξαρτήτως στόχευσης, μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής σε ελεύθερη λήψη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από παρόχους μη αδειοδοτημένους κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου,

– διανομής, κωδικοποίησης, μετάδοσης και με οποιοδήποτε τρόπο διάθεσης στο κοινό από παρόχους δικτύου επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και σε οποιαδήποτε εμβέλεια ή γεωγραφική κάλυψη, προγραμμάτων, εκπομπών ή περιεχομένου των ανωτέρων υπό (α) αναφερομένων».

Σε ό,τι αφορά στις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε βάρος μη αδειοδοτημένων παρόχων, προβλέπονται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τουλάχιστον 20.000 ευρώ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την τροπολογία.Σχόλια