Τροποποιητική δήλωση σε χρόνο… dt ζητούν από φορολογούμενους, λόγω λάθους στο τέλος επιτηδεύματος

Τροποποιητική δήλωση σε χρόνο… dt ζητούν από φορολογούμενους, λόγω λάθους στο τέλος επιτηδεύματος

Ταλαιπωρία περιμένει αρκετούς φορολογούμενους, καθώς, όπως διαπιστώθηκε κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που έχουν ήδη υποβληθεί, σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει υπολογιστεί τέλος επιτηδεύματος, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Το πρόβλημα διαπιστώθηκε από τις εφορίες και αφορά σε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Πλέον, οι φορολογούμενοι που είχαν την ατυχία να πέσουν… θύματα του τεχνικού προβλήματος, θα λάβουν ενημερωτικό email εντός των επόμενων ημερών, με το οποίο θα καλούνται να προχωρήσουν σε τροποποιητική δήλωση μέχρι τις 15 Ιουλίου, προκειμένου να υπολογιστεί το τέλος επιτηδεύματος.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι η σχετική προθεσμία λήγει στις 15 Ιουλίου και είναι αμφίβολο το κατά πόσο μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι ενδιαφερόμενοι φορολογούμενοι θα λάβουν το συγκεκριμένο email, και εάν θα προλάβουν, φυσικά, να προχωρήσουν σε τροποποιητική δήλωση.

Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζητά την κατανόηση των φορολογουμένων και προσδοκά στη συνεργασία τους, ώστε να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία.

 Σχόλια