Τσακαλώτος: Έχουμε οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση

Τσακαλώτος: Έχουμε οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση

Κριτική στην αντιπολίτευση άσκησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χαίρεται, αλλά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην αναγνωρίζει ότι σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση με έναν οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, ανεξάρτητα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην αναδιάρθρωση του χρέους «που θα μας δώσουν το χρόνο να παρουσιάσουμε το 2016 το αναπτυξιακό σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση με τις δικές μας πολιτικές».

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η ευρωζώνη η οποία βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση λόγω της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής αρχιτεκτονικής που εφαρμόζεται και την οποία παρομοίασε με τοίχο.

«Ποιος έχτισε αυτόν τον τοίχο;», αναρωτήθηκε για να τονίσει ότι «αυτός ο τοίχος πρέπει να αλλάξει».

Τέλος, άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση ότι διακατέχεται από επαρχιωτισμό και δεν παρεμβαίνει στην Ευρώπη για την αλλαγή αυτής της αρχιτεκτονικής.

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Αριστερά, υποστήριξε πως οφείλει να διαμορφώσει στρατηγική με βάση το αναπτυξιακό μοντέλο που προτείνει και την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί.Σχόλια