Τσακαλώτος για δηλώσεις Δραγασάκη περί χρέους: Δεν απαντώ, γιατί θα είναι σαν να χτυπάω τον φίλο μου

Τσακαλώτος για δηλώσεις Δραγασάκη περί χρέους: Δεν απαντώ, γιατί θα είναι σαν να χτυπάω τον φίλο μου

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ότι οι διαδικασίες για τη ρύθμιση του χρέους μπορεί να πάνε και μετά το 2018, πήρε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει το θέμα.

«Σε κάποιες ερωτήσεις δεν μπορείς να απαντήσεις, γιατί είναι σαν να χτυπάς τον φίλο σου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, σπεύδοντας, ωστόσο, να προσθέσει ότι «Πάντως, ο Δραγασάκης δεν είπε ακριβώς αυτό που λέτε».

Παράλληλα, η αντιπροεδρία της κυβέρνησης επανήλθε σήμερα στο θέμα, μετά τις χθεσινές αντιδράσεις, διευκρινίζοντας ότι: «Εκείνο που ο αντιπρόεδρος τόνισε με απόλυτη σαφήνεια, είναι ότι διεκδικούμε άμεσα ευνοϊκή ρύθμιση για το χρέος, με βάση την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από την πάγια θέση μας, δηλαδή από την προσπάθεια να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο με άλλες χώρες, ώστε να προωθήσουμε ριζική και οριστική πανευρωπαϊκή λύση για το χρέος, τόσο το ελληνικό όσο και των άλλων κρατών».

Διαβάστε επίσης: Δραγασάκης: Η ρύθμιση του χρέους μπορεί να «τραβήξει» ως και μετά το 2018Σχόλια