Τσακαλώτος για τα νέα του καθήκοντα ως ΥΠΟΙΚ: Δε σας κρύβω ότι έχω μεγάλο τρακ & αγωνία

Τσακαλώτος για τα νέα του καθήκοντα ως ΥΠΟΙΚ: Δε σας κρύβω ότι έχω μεγάλο τρακ & αγωνία

Και επίσημα ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ αναφορικά με τη νέα του θέση δήλωσε πως έχει «μεγάλη αγωνία και τρακ».

Αναφερόμενος στην εξελίξεις, ο κ. Τσακαλώτος, εκτίμησε πως είναι εφικτό να αλλάξει κάτι σε αυτήν την Ευρώπη, κάνοντας λόγο για θετικά, αλλά και αρνητικά μηνύματα μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Το μήνυμα της Κυριακής είναι κάτι που θα μείνει στην οικονομική ιστορία. Ότι ένας λαός που έχει υποφέρει τόσα πολλά και έχει χάσει το 25% του εισοδήματός του, τους συνταξιούχους που συντηρούν όλη την οικογένεια ο λαός αυτός αντιστάθηκε και είπε ότι αξίζει αυτός ο τόπος κάτι καλύτερο, και δεν μπορούμε να δεχθούμε μια μη βιώσιμη λύση», είπε αναλυτικά ο κ. Τσακαλώτος, και πρόσθεσε: «Σε αυτό το σημείο δεν θα είχαμε φτάσει χωρίς τον Βαρουφάκη. Κανένας άλλος υπουργός δε θα μπορούσε να φέρει εις πέρας μία τέτοια αποστολή. Δε σας κρύβω ότι έχω μεγάλο τρακ και μεγάλη αγωνία. Όποιος δεν έχει τρακ δεν έχει ταλέντο είχε πει η Παξινού, εγώ έχω τρακ ελπίζω να έχω και ταλέντο. Δε βασιζόμαστε μόνο στα καλά καταλαβαίνουμε και τα κακά. Θέλουμε κάτι καλύτερο για τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, είπε: «Με τον Γιάνη (Βαρουφάκη) είμαστε φίλοι πολύ καιρό και αποφασίσαμε να μπούμε και οι δύο στην πολιτική ώστε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Όταν τελειώσουν όλα αυτά και γυρίσουμε στο Πανεπιστήμιο και γεράσουμε ελπίζω να μπορούμε να καθόμαστε σε ένα καφενείο όταν θα είμαστε γέροι και να αναλύουμε τι κάναμε σωστό».

Σχόλια