Τσακαλώτος υπέρ Στουρνάρα: O άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει ή ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Βόρειας Ελλάδας αδικούνται

Τσακαλώτος υπέρ Στουρνάρα: O άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει ή ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Βόρειας Ελλάδας αδικούνται

«Μερικά πράγματα είναι αλήθεια ακόμα και αν τα πει ο Γιάννης Στουρνάρας, για παράδειγμα ότι ο άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει ή ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Βόρειας Ελλάδας αδικούνται», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παίρνοντας ανοιχτά το μέρος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη», αναγνώρισε. Ζήτησε ωστόσο υπομονή έως τον ερχόμενο Μάρτιο για το αναπτυξιακό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο όπως δεσμεύθηκε θα διαφέρει από αυτά που πιστεύει ο κ. Στουρνάρας.

Αναλυτικά όσα είπε ο ΥΠΟΙΚ:

«Μετά από το κουίζ για τον κ. Στουρνάρα είμαι έτοιμος να δηλώσω ότι μερικά πράγματα είναι αλήθεια ακόμη κι αν ο κ. Στουρνάρας πει ότι είναι αλήθεια. Δηλαδή αν πει για παράδειγμα ότι ο άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει ή ότι οι ομάδες της Βόρειας Ελλάδας αδικούνται από τη διαιτησία είμαι έτοιμος να το δεχτώ. Όπως είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι χωρίς επενδύσεις δεν θα υπάρχει ανάπτυξη. Όπως είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι χωρίς προγράμματα κατάρτισης δεν θα βοηθηθεί η οικονομία. Για το πραγματικό  αναπτυξιακό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ και που διαφέρει από τις ιδέες στουρνάρα θα πρέπει να περιμένεται μέχρι το Μάρτη του 2016» απάντησε ο κ. Τσακαλώτος.

«Δεν είναι αντιπαράθεση Βόρειας και Νότιας Ελλάδας αλλά όλη η αυτή η προσπάθεια που κάνετε να απαντήσετε με φυσικά φαινόμενα στο ζήτημα μιας αλήθειας που αφορά σε κοινωνικά δεδομένα και φαινόμενα δεν μπορεί να πατάει στην πραγματικότητα. Έχετε αποδεχθεί τις ίδιες αλήθειες με τον κ. Στουρνάρα» ανταπάντησε ο κ. Καραθανασόπουλος.

«Στο πρώτο μάθημα φιλοσοφικής λογικής που κάναμε στο πανεπιστήμιο μάθαμε ότι ο συλλογισμός «η γάτα έχει τέσσερα πόδια, ο σκύλος έχει τέσσερα πόδια, άρα η γάτα είναι σκύλος» έχει κάποιο σφάλμα» συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ ο κ. Καραθανασόπουλος δεν άντεξε και είπε την γνωστή φράση πως «το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνόμος είναι όργανο, άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι». Άμα έχετε αυτή τη λογική…» είπε χαμογελώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ.

 

 Σχόλια